ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ | Γκαγκαλούδης: “Είμαστε για γέλια”!

Ξέσπασε μετά την βαριά ήττα από τα Τρίκαλα ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Ο γκαρντ του Ικαρου Χαλκίδας “απάλλαξε” τον προπονητή του, Γιώργο Καλαφατάκη, από την ευθύνη της ήττας, καθώς θεωρεί πως ευθύνονται αποκλειστικά οι παίκτες.

"Μην αλλάξετε λέξη από ότι πω... Είμαι 36 ετών και στην ζωή μου έχω μάθει στα δύσκολα να είμαι πάντα μπροστά και να μην κρύβομαι, θα πω ένα πράγμα: Είμαστε για γέλια! Η ευθύνη είναι καθαρά δικιά μας των παικτών, γιατί αν δείτε κάθε εβδομάδα τη δουλειά κάνουμε στην προπόνηση αυτό το έκτρωμα

που παρουσιάζουμε στο παιχνίδι, είναι ανεξήγητο. Νομίζω ότι μέχρι την Παρασκευή είμαστε εμείς και το Σάββατο εμφανίζονται κάποιοι άλλοι παίκτες. Η Α1 στην Ελλάδα, ότι και να λένε κάποιοι, δεν παύει να είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Και αν από την αρχή δεν δείξεις ένα καλό πρόσωπο για να σε σέβονται οι αντίπαλοι, οι διαιτητές, όλοι θα πας άπατος.Τα κεφάλια μέσα. Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και ήρθαμε εδώ και παρουσιάσαμε αυτό το οικτρό πρόσωπο. Πρέπει εμείς οι παίκτες πάνω απ’ όλα να έχουμε τσίπα πάνω μας. Και αξιοπρέπεια. Έχουμε ένα όνομα στην πλάτη μας και ξεφτιλιζόμαστε. Ξεφτιλίζουμε την ομάδα που παίζουμε και που είναι τύπος και υπογραμμός απέναντι μας. Είμαστε πληρωμένοι κανονικά και δεν έχουμε αυτή την δικαιολογία ότι δεν πληρωνόμαστε, δεν κάνουμε, δεν ράνουμε. Ο προπονητής μας στηρίζει σε κάθε παιχνίδι, την προηγούμενη εβδομάδα πήρε την ευθύνη αλλά σήμερα δεν θα τον αφήσω να πάρει την ευθύνη, θα την πάρουμε εμείς οι παίκτες. Τα ψέματα τελείωσαν, έχουμε το Σάββατο ένα παιχνίδι με την Δράμα και θα πρέπει να είναι στο γήπεδο όσοι σέβονται τον εαυτό τους και την ιστορία αυτής της ομάδας. Εκπροσωπούμε την Χαλκίδα, είναι η πρώτη χρονιά στην Α1 και κανείς δεν θέλει να βλέπει το θέαμα που παρουσιάζουμε".

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλαφατάκης, δήλωσε: "Για μας και για εμένα είναι μια πολύ άσχημη μέρα. Θεωρώ πως είναι μια από τις χειρότερες ήττες στην καριέρα μου. Είμαι είκοσι χρόνια στην Α1, τριάντα χρόνια προπονητής και ανήμερα των γενεθλίων μου περίμενα ότι τα παιδιά θα μου κάνουν δώρο μια καλή εμφάνιση και ίσως τη νίκη. Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή. Εχω μάθει και σε χειρότερα. Με μια ήττα με τέτοια διαφορά ότι και να πεις δεν θα πιάσει τόπο. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας, να καταλάβουν ορισμένοι που βρίσκονται, σε ποια ομάδα παίζουνε , σε ποια κατηγορία και σε ποιο πρωτάθλημα. Όταν ξεκινάς στο παιχνίδι με 10-0 και συνέχεια κυνηγάς το σκορ για να το γυρίσεις δεν έχεις ούτε σωστή προσέγγιση του παιχνιδιού, ούτε ψυχολογική δύναμη να το κάνεις. Φτάσαμε κάποια στιγμή το παιχνίδι στους πέντε πόντους, εκεί έδειξε χαρακτήρα η ομάδα των Τρικάλων και εμείς μείναμε από ψυχολογική ενέργεια. Αισθάνθηκα κάποια στιγμή όπως τέλειωσε το ματς όπως είναι ένα ζώο χτυπημένο στον δρόμο από ένα αυτοκίνητο και μετά περνάνε όλοι από πάνω. Η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει. Εχω βρεθεί σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις και έχω ανατρέψει πολύ χειρότερες καταστάσεις".

Ο Γιώργος Καλαφατάκης στάθηκε ιδιαίτερα στους 100 πόντους: "Σαφώς και πείραξε τα παιδιά περισσότερο. Εγώ έχω υποστεί τόσα πολλά στην ζωή μου που δεν με πειράζει. Το αποφεύγω να το κάνω (να σημειώσει 100 πόντους) και πέρυσι, και πρόπερσι που έτυχε. Τα παιδιά στεναχωρήθηκαν και πιστεύω κακώς. Έπρεπε να στεναχωρηθούν για την εικόνα τους και την απόδοση τους. Καλά έκανε και έβαλε εκατό ο αντίπαλος".

Για την τεχνική ποινή που δέχτηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο σημείωσε: "Είπα ένα "μ…ες είμαστε" για το χρονόμετρο, ούτε του μίλησα του διαιτητή, ούτε τον προσέβαλλα. Ποτέ δεν βρίζω και ούτε μιλάω άσχημα σε κανένα".

Keywords
Τυχαία Θέματα