ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ | Ανερχόμενη δύναμη

Δύο χρόνια... ισάριθμες άνοδοι! Ο Φίλιππος Βέροιας εξέπληξε πέρυσι τους πάντες στο βόρειο όμιλο της Β' Εθνικής, καθώς παρότι ήταν νεοφώτιστος, είχε εντυπωσιακή πορεία και κατέκτησε με τον πλέον επιβλητικό τρόπο την πρωτιά, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ιστορικό Ηρακλή (ανέβηκε κι αυτός μέσω των μετέπειτα ανακατατάξεων).

Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα... κατοικοεδρεύει πλέον στην Α2 και όχι απλά δεν πάει "ψαρωμένη", αλλά θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα. Οι αποχωρήσεις

ήταν αρκετές (Γιάννης Παπαπέτρου, Ευθύμης Κοθράς, Σάββας Χρυσόπουλο, Νίκος Ορφανός, Σπύρος Κουτάντζης, Κώστας Πάλλης, Αλέξης Ράπτης), όμως τα κενά τους καλύφθηκαν με σπουδαίους παίκτες.

Το μεγάλο "μπαμ" έγινε με την απόκτηση του all around φοργουορντ, Βασίλη Κιτσούλη, ο οποίος αποτελούσε ένα από τα πιο... βαριά χαρτιά του μεταγραφικού παζαριού, ενώ κάτοικοι Βέροιας έγιναν επίσης οι Λευτέρης Ακεψιμαΐδης, Ανδρέας Σιζόπουλος, Μπάνε Τόμιτς, Νίκος Κούρτης, καθως και οι ταλαντούχοι Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης, Γιάννης Μαυρογιάννης. "Βεροιώτης" έγινε και ο πρώην παίκτης του Ηρακλή, Δημήτρης Σαμαράς, που διαθέτει εξαιρετικό σουτ τριών πόντων.

Από το περσινό ρόστερ παρέμεινε τελικά ο Γιώργος Μπρόζος, παρά το γεγονός πως βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, όπως και οι Γιώργος Τριχόπουλος, Τάσος Κασαμπαλής, Νίκος Τσιόγκας και Δημήτρης Τσεσμετζής.

Κάποιοι λένε πως στόχος είναι η άνοδος, όμως οι διοικούντες τον Φίλιππο Βέροιας κρατούν μικρό καλάθι και θέλουν να πηγαίνουν βήμα-βήμα, κάτι που αποτελεί βασική αρχή στη φιλοσοφία του προπονητή της μακεδονικής ομάδας, Δημήτρη Γκίμα.

Ρόστερ

Γιώργος Μαυρογιάννης 21 1μ93 πλέι μέικερ

Λευτέρης Ακεψιμαΐδης 28 1μ87 πλέι μέικερ

Γιώργος Τριχόπουλος 26 1μ94 "κόμπο" γκαρντ

Στέλιος Βασιλείου 20 1μ91 σούτινγκ γκαρντ

Ανδρέας Σιζόπουλος 30 1μ92 σούτινγκ γκαρντ

Δημήτρης Σαμαράς 23 1μ95 σμολ φόργουορντ

Νίκος Κούρτης 36 1μ97 σμολ φόργουορντ

Γιώργος Μοτσιόπουλος 16 1μ94 σμολ / πάουερ φόργουορντ

Βασίλης Κιτσούλης 30 2μ00 σμολ / πάουερ φόργουορντ

Γιώργος Μπρόζος 25 2μ00 πάουερ φόργουορντ

Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης 19 2μ02 πάουερ φόργουορντ

Τάσος Κασαμπαλής 29 2μ08 σέντερ

Μπράνισλαβ Τόμιτς 33 2μ04 σέντερ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Δημήτρης Γκίμας

Keywords
Τυχαία Θέματα