ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ | Μπατίστ: "Πάντα θα πανηγυρίζω για τον Παναθηναϊκό..."

Ολα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν. Κάπως έτσι, ο... "Ελληνας" πλέον Μάικ Μπατίστ άφησε τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καριέρα του στην Φενέρ και όπως εξήγησε ήταν από δυσκολότερες αποφάσεις της ζωής του, ωστόσο το "Τριφύλλι" θα είναι πάντα στην καρδιά του...

Ο "Μιχάλης" των "πράσινων" οπαδών άνοιξε την καρδιά του -μετά την αποχώρησή του από το "Τριφύλλι"- και εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση. Αναφέρθηκε στα όσα θα του λείψουν, αλλά και στις... ελληνικές συνήθειες που έχει υιοθετήσει και θα τον ακολουθούν πάντα,

ενώ ευχήθηκε ό,τι καλύτερο για την ομάδα που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του...

Η συνέντευξη του Μάικ Μπατίστ στην ΕΡΑ Σπορ:

Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να αφήσει την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό: «Ήταν πολύ δύσκολο... δύσκολη απόφαση. Διότι δεν είναι μόνο το επαγγελματικό παρελθόν, αλλά και η προσωπική ζωή.

Η οικογένεια μου αντιμετώπισε την Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα. Και δεν είναι ότι ένα πρωί είπα ότι δεν θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό, αλλά το σκέφτηκα πολύ. Σίγουρα κάποιοι θα σκέφτηκαν άσχημα πράγματα, άλλα εγώ έχω καθαρή τη συνείδησή μου με την απόφασή μου».

Ο πιο βαθύς λόγος που άφησε την ομάδα: «Ο προπονητής έφυγε, ο πρόεδρος έφυγε και για πρώτη φορά σκέφτηκα ότι θέλω μία αλλαγή. Σκέφτηκα πολλές καταστάσεις. Μου πήρε αρκετό διάστημα να σκεφτώ αυτή την απόφαση. Θεωρώ ότι πήρα πολύ σωστή απόφαση και είμαι χαρούμενος. Αυτό θέλω να κάνει κι ο κόσμος».

Κάτι που θα του λείψει: «Θα μου λείψουν πολλά πράγματα οι συμπαίκτες μου που κερδίσαμε τόσους τίτλους, οι καταστάσεις στην Ελλάδα, όλα όσα έζησα. Υπάρχουν φιλίες που θα μου λείψουν, με ανθρώπους που ήταν μέρος της ζωής μου στον Παναθηναϊκό που μου συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό. Θα αφήσω όλα αυτά τα πράγματα πίσω, αλλά έχω πάρει μία απόφαση».

Για το ότι φίλησε το παρκέ στην τελευταία προπόνηση στο ΟΑΚΑ: «Έτσι αισθάνθηκα. Ότι ίσως θα ήταν και το τελευταίο μου παιχνίδι. Αναγκαστικά μένει στο παρελθόν αυτό το κομμάτι, γιατί πήρα την απόφασή μου. Πρέπει να το ξεπεράσω και να προχωρήσω. Θα μου λείψει όλο αυτό που ζούσα στο ΟΑΚΑ, που οι φίλαθλοί μας γέμιζαν το γήπεδο, η ατμόσφαιρα».

Όσο για το αν έχει ελληνικές συνήθειες: «Έχω υιοθετήσει κάποιες κινήσεις, κάποιους μορφασμούς που κάνω με τα χέρια με τη σύζυγο μου. Ξέρω κάποιες φράσεις και κάποια πράγματα που τα λέμε με τη σύζυγο μου στα ελληνικά, όταν δεν θέλουμε να μας καταλάβουν».

Για το ελληνικό διαβατήριο που αναφέρει και στο βιβλίο του: «Πολλές φορές βλέποντας Ευρωμπάσκετ και βλέποντας συμπαίκτες μου ή παίκτες που ήμουν καλός φίλος σκεφτόμουν πως θα ήθελα να παίξω μαζί τους. Ωστόσο δεν ήρθε κάποιος επίσημα να μου το ζητήσει, θα ήθελα πολύ να παίξω στην Εθνική Ελλάδος, ωστόσο δεν προχώρησε αυτό. Δεν υλοποιήθηκε».

Ποιά θα είναι πιο δύσκολη βραδιά η επιστροφή στο ΟΑΚΑ ή παιχνίδι στην Τουρκια κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο το να παίξω στο ΟΑΚΑ, κόντρα σε μία ομάδα που ήμουν τόσα χρόνια. Θα έλεγα ψέματα αν πω ότι θα ε

Keywords
Τυχαία Θέματα