ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Σχορτσανίτης: Ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση…

Έτοιμος να φορέσει ξανά τη γαλανόλευκη φανέλα και να "γυρίσει σελίδα", όπως είπε χαρακτηριστικά, εμφανίστηκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στους λάθους χειρισμούς που έγιναν από τους ανθρώπους της Εθνικής, στις τάσεις αυτοκαταστροφής που έδειξε, αλλά και στην σκληρή κριτική που δέχτηκε.

"Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βλάψω την Εθνική. Για εμένα ο όλος χειρισμός εκ μέρους της ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση", είπε μεταξύ άλλων στο "Βήμα της Κυριακής" ο σέντερ της Μακάμπι.

Ο διεθνής άσος στη συνέντευξη που παραχώρησε στάθηκε στη γυναίκα της ζωής

του και στο πόσο πολύ τον έχει βοηθήσει, μίλησε για την απόφασή του να υπογράψει με την "ομάδα του λαού", ενώ παράλληλα δεν ξέχασε να κάνει λόγο για τα ντέρμπι των δύο "αιωνίων", αλλά και τα φαινόμενα βίας.

-το αν θέλει να αγωνιστεί με την Εθνική στο Προολυμπιακό Τουρνουά: «Έχω ξαναπεί ότι θέλω να παίξω στην Εθνική. Και αν με καλέσουν, εννοείται ότι θα εμφανιστώ, αρκεί να μην αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα υγείας ή τραυματισμού. Η απόφασή μου να μην ακολουθήσω την Εθνική στο περυσινό Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας είχε να κάνει με καθαρά οικογενειακούς λόγους. Δεν μπορούσα να εγκαταλείψω τον άνθρωπο που έχω δίπλα μου. Ακόμη και αν το έκανα, αν δηλαδή συνέχιζα με την ομάδα, θα ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση, που δεν θα με άφηνε σε ησυχία, γιατί θα είχα τον νου μου μήπως χτυπήσει το τηλέφωνο. Η γυναίκα μου με έχει βοηθήσει να είμαι ακόμη παίκτης, να είμαι αυτός που είμαι τώρα. Δεν θα μπορούσα να την παρατήσω γνωρίζοντας ότι έχει τόσο δύσκολη εγκυμοσύνη».

-το αν κρατά κακία στους ανθρώπους της Εθνικής: «Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βλάψω την Εθνική, ούτε να ξεχάσω από πού ξεκίνησα να μαθαίνω το μπάσκετ. Είμαι πάντα στη διάθεση της Εθνικής και σίγουρα μπορώ να προσπεράσω κάποια πράγματα, να τα κλειδώσω στο παρελθόν και να γυρίσω σελίδα. Αυτό που πραγματικά με είχε πειράξει ήταν ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν σε έναν άνθρωπο που σημαίνει πολλά για εμένα. Δεν ξέρω αν διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του, αλλά ο τρόπος με τον οποίο είχε μιλήσει ο κ. Βασιλακόπουλος για την αρραβωνιαστικιά μου ήταν αρκετά απαξιωτικός. Για εμένα ο όλος χειρισμός εκ μέρους της Εθνικής ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση, αλλά ακόμη και αυτό, που έχει μείνει ως τραύμα, μπορεί να επουλωθεί, αυτή τη φορά όμως με ορθούς χειρισμούς...».

-την κριτική που δέχτηκε για την απόφαση: «Εκείνες τις ημέρες είχα διαβάσει πολλά σχόλια ανθρώπων που υποστήριζαν ότι δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ και δεν βλέπουν το παιδί τους ή τη σύζυγο τους. Σχόλια του τύπου "από την Εθνική Ελλάδος φεύγεις, αλλά αν σε καλέσει η Μακάμπι θα πας αμέσως στο Τελ Αβίβ". Δεκτά και σεβαστά όλα αυτά. Αγαπώ την Εθνική και το μπάσκετ, αλλά αν δεν είχα αυτόν τον άνθρωπο δίπλα μου δεν θα μιλούσαμε τώρα ούτε για Εθνική ούτε για μπάσκετ. Δόξα τω θεώ, έτυχε να βρεθεί στη ζωή μου και με έχει βοηθήσει ψυχολογικά και πνευματικά. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα να γυρίζεις στο σπίτι σου και ο άνθρωπος σου να σε περιμένει με ένα ειλ

Keywords
Τυχαία Θέματα