ΕΣΑΚΕ | Ο Άγγελος Κορωνιός αναλύει τη 2η αγωνιστική

Τις αναμετρήσεις της δεύτερης αγωνιστικής αναλύει ο Άγγελος Κορωνιός, ο οποίος έχει αναλάβει το ρόλο του επίσημου σχολιαστή της Α1 για λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ.

Η πρώτη αγωνιστική είχε ένταση και αγωνία, με πέντε ματς-θρίλερ που κρίθηκαν στο καλάθι. Όσο για τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και του Άρη με τον Παναθηναϊκό, οι δύο μεγάλοι της Αθήνας

επέβαλαν σαφώς τους κανόνες τους, ωστόσο αμφότεροι χρειάστηκαν χρόνο και προσπάθεια για να το πετύχουν. Από κάθε άποψη, ήταν μία ιδανική αρχή για την Basket League ΟΠΑΠ 2012-13.

Πανελευσινιακός-Καβάλα

Ο Πανελευσινιακός έχασε στο Περιστέρι ένα δικό του παιχνίδι και πλέον έχει να διαχειριστεί το πρώτο εντός έδρας ραντεβού της χρονιάς, με μία ιδιαίτερη ψυχολογία.

Κάθε νεοφώτιστη ομάδα βάζει πάντοτε ως πρώτο στόχο τη σωτηρία και κερδίζει το στοίχημα εννέα στις 10 φορές, όταν παρουσιάσει υψηλά ποσοστά εντός έδρας νικών κόντρα στις ομάδες με τον ίδιο στόχο. Αυτό θέλουν στην Ελευσίνα και παρακολουθώντας τους απέναντι στο Περιστέρι, πιστεύω ότι θα είναι έτοιμοι από κάθε άποψη.

Η Καβάλα, στο δικό της θρίλερ, έκανε τα πάντα για να γυρίσει το ματς με τον Ηλυσιακό, αλλά το αποτέλεσμα της άφησε πικρή γεύση. Είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει να απαντήσει άμεσα με μία νίκη μακριά απ’ την έδρα της. Το αν θα τα καταφέρει θα εξαρτηθεί εν πολλοίς απ’ τη δύναμη και την ενέργεια των γηπεδούχων.

Απόλλων-ΚΑΟΔ

Ο νεοφώτιστος Απόλλωνας κόντραρε στα ίσια τον Ίκαρο, μία σαφέστατα πιο μπαρουτοκαπνισμένη και έτοιμη ομάδα και έχασε την τελευταία στιγμή, στη λεπτομέρεια. Ο ΚΑΟΔ απ’ την άλλη ξέρουμε ότι αν του δώσεις δικαίωμα μακριά απ’ το σπίτι του, έχει τον τρόπο να γίνει επικίνδυνος, ενώ ο υψηλός βαθμός πίεσης που άσκησε στον Πανιώνιο σίγουρα μετράει στα συν του.

Όσον αφορά την ψυχολογία των Πατρινών, στο πρώτο τους εντός έδρας ματς στην Α1 απ’ την άνοιξη του 2007, ισχύει και σε αυτή την περίπτωση αυτό που είπα νωρίτερα για τον Πανελευσινιακό. Και τα δύο ματς είναι ντέρμπι με φόντο τη σωτηρία, οπότε ενδεχόμενη απώλεια για τη γηπεδούχο ομάδα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα της δημιουργήσει πρόβλημα στο μέλλον.

Ηλυσιακός-Κολοσσός ΒΑΠ

Άλλη μία αναμέτρηση με παρόμοιο χαρακτήρα, παρότι αυτή τη φορά δεν εμπλέκεται κάποιος νεοφώτιστος. Οι πιθανότητες λοιπόν να παρακολουθήσουμε άλλο ένα κλειστό παιχνίδι για γερά νεύρα, το οποίο θα κριθεί στον πόντο, είναι αυξημένες.

Στον Ηλυσιακό έβαλαν την πρώτη αγωνιστική στο σακούλι μία πολύτιμη εκτός έδρας νίκη και το τελευταίο που θέλουν είναι να την «ακυρώσουν» μία εβδομάδα αργότερα.

Οι γηπεδούχοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα καλό μομέντουμ, ξεκινώντας με 2/2 νίκες, όμως απέναντί τους έχουν μία ομάδα με συνοχή και ποιότητα, η οποία στην πρεμιέρα βγήκε ζωντανή από μια μάχη με το Ρέθυμνο που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση. Πέραν αυτού, η ομάδα της Ρόδου είναι πολλά χρόνια στην κατηγορία, κάτι που την βοηθάει όταν βρεθεί σε μία ζεστή ατμόσφαιρα μακριά απ’ την έδρα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα