ΕΣΑΚΕ | Χαλβατζάκης: "Δεν υπάρχει συμφωνία με την ΕΡΤ"

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε δεύτερη βελτιωμένη πρόταση από την πλευρά της ΕΡΤ και ότι οι διαπραγματεύσεις με την κρατική τηλεόραση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ την Τετάρτη (03/10).

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ

για τις σκέψεις για το πρωτάθλημα και φυσικά για το κυρίαρχο θέμα των ημερών, την τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος.

"Θεωρώ ότι το μπάσκετ δεν είναι μπασκετάκι όπως κάποιοι νομίζουν. Εχει κάνει τους Ελληνες περήφανους διαχρονικά. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων και συλλογικό, οι ομάδες μας κάνουν περήφανη όλη την Ελλάδα. Το μπάσκετ πρέπει να τυγχάνει του ανάλογου σεβασμού. Εχουν γίνει λάθη από την πλευρά μας, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε να γίνεται, ότι, γίνεται εις βάρος μας.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι γνωρίζω τα προβλήματα που έχει το επαγγελματικό μπάσκετ, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει χτιστεί –κατά την άποψή μου- στρεβλά, όπως τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα. Γνωρίζω και την οικονομική συγκυρία. Πρώτα πρέπει να πάει καλά η πατρίδα και μετά να πάμε όλοι μαζί καλά. Ταυτόχρονα έχω να διαχειριστώ 14 ομάδες οι οποίες δε ζητούν ελεημοσύνη, αλλά μια βοήθεια για να μπορέσουμε όλοι μαζί να περάσουμε τον κάβο.

Εχουμε συμμαζευτεί και οι εντολές προς τις ομάδες είναι να πέσουν οι προϋπολογισμοί. Πρέπει όμως και το μπάσκετ να τύχει σεβασμού ώστε να μην διαλυθούν αυτές οι ομάδες.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται για τα τηλεοπτικά και θα συνεχίζεται μέχρι αύριο που υπάρχει το Δ.Σ. Μπορεί να συνεχιστεί και μετά το Δ.Σ. Πάντως δεν έχει επέλθει κάποια συμφωνία. Εγώ δεν είμαι αυτός που θα αποφασίσει τι θα γίνει, είναι οι ομάδες που θα αποφασίσουν".

-Υπάρχει και δεύτερη βελτιωμένη πρόταση όπως γράφτηκε;
"Όχι, όχι. Κακώς γράφεται αυτό, δεν υπάρχει τίποτα. Μείναμε στη βελτιωμένη πρόταση που έγινε και η οποία δε μας βρίσκει σύμφωνους".

-Το μπάσκετ περιμένει να κάνουν κάποιοι το καλύτερο γι αυτό. Το ίδιο το μπάσκετ δεν μπορεί να βάλει τους δικούς του κανόνες και να τους τηρήσει;
"Το μπάσκετ έχει το πρόβλημα που έχει όλη η ελληνική κοινωνία. Θα το πω με αγοραία έκφραση: ο καθένας κοιτάει την πάρτη του! Δεν έχουμε καταλάβει ότι η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει. Το θέμα δεν είναι να φτάσουμε στο «και 5», στο να διαλυόμαστε. Αν υπήρχε η σύμπλευση των ιδιοκτητών και σωστή λειτουργία του θεσμικού δικαίου θα ήμασταν σε καλύτερη φάση. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να καταλάβουν όλοι ότι είμαστε μαζί. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Αλλο Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός, άλλο μια ομάδα με διοίκηση πρωτοδικείου. Οι μεγάλοι, όμως, πρέπει να έρθουν μαζί μας και να μας τραβήξουν. Αυτές είναι οι ατμομηχανές του ελληνικού μπάσκετ".

"Ως προς το θέμα της επιτροπής επαγγελματικού Αθλητισμού, εγώ ήμουν αυτός που είπα δώστε μας τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε με βάση τους κανονισμού μας. Υπάρχει, όμως ένας νόμος τον οποίο πασχίζω να τηρήσω. Αυτόν τον νόμο τον έχουν κάνει κουρελόχαρτ
Keywords
Τυχαία Θέματα