ΕΟΚ | Νέα προσπάθεια για την επιλογή ταλέντων

Μια νέα προσπάθεια για την ανάδειξη των μελλοντικών ταλέντων στο ελληνικό μπάσκετ ξεκινάει από την Ομοσπονδία. Με υπεύθυνο τον Κώστα Μίσσα και τη συνεργασία του Γιώργου Λημνιάτη πραγματοποιήθηκε, αυτή την εβδομάδα, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη επιλογή αθλητών γεννηθέντων τις χρονιές 1998, 1999 και 2000.

Από τους 200 περίπου αθλητές που παραβρέθηκαν στις

δυο πόλεις θα επιλεγούν όσοι θα συμμετάσχουν σε δυο κλιμάκια, ένα Παμπαίδων (γεννηθέντες 1998 και 1999) και σε ένα με γεννηθέντες 1999-2000. Ανάλογα κλιμάκια θα δημιουργηθούν καταρχήν στην Κρήτη με στόχο να διευρυνθεί σε ολη την Ελλάδα με τη βοήθεια των Τοπικών Ενώσεων. Οι παίκτες που θα κληθούν στα κλιμάκια θα λαμβάνουν μέρος σε εβδομαδιαίες προπονήσεις. Παράλληλα οι Κώστας Μίσσας και Γιώργος Λημνιάτης θα ξεκινήσουν περιοδείες σ' όλη τη χώρα για την αναζήτηση ταλέντων.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Λημνίατης, τόνισε: "Προσπαθούμε να οργανώσουμε τα κλιμάκια σε ακόμα πιο μικρές ηλικίες.Με τους γεννηθέντες το 1999 και 2000, αν και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς αγώνες, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον του μπάσκετ στην Ελλάδα. Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές".

Keywords
Τυχαία Θέματα