ΕΛΛΑΔΑ | Παπαδόπουλος: "Τώρα ξεκινά το κρας τεστ για Παναθηναϊκό"

Ο Παναθηναϊκός από εδώ και στο εξής θα δείξει τι μπορεί να κάνει στην Ευρωλίγκα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Ζoάν Πλάθα για την εικόνα της Ζαλγκίρις.

Ο προπονητής της Δόξας Λευκάδας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM 94.6" για την πορεία των "αιώνιων" στην Ευρωλίγκα, αλλά και για το ποια ομάδα του έχει κάνει εντύπωση με την ως τώρα πορεία της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης

Παπαδόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 :

Για την αλλαγή στο πρόγραμμα του TOP 16 της Ευρωλίγκας: "Δεν περνάει πολύ καιρός από τη διακοπή της κανονικής περιόδου, ενώ πιστεύω πως θα είναι επίπονο και δύσκολο γιατί ξεκινάς από την αρχή. Γενικά οι ομάδες βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις. Σαν διοργάνωση, η φετινή δεν είναι απαραίτητα από τις καλύτερες, αλλά είναι ανταγωνιστική. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Αυτή η φάση, είναι ένα δεύτερο πρωτάθλημα, με πολλά ταξίδια και συνεχόμενες μετακινήσεις. Θα παίξει ρόλο και η κούραση από τα εγχώρια πρωταθλήματα".

Για το αν οι ελληνικές ομάδες έχουν πλεονέκτημα, καθώς δεν έχουν τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως άλλες ομάδες: "Παράδειγμα, η Μακάμπι έχει κάποια μπακ απ, παίζει στην Αδριατική Λίγκα και ταξιδεύει συνεχώς, ώστε να πάρουν οι συγκεκριμένοι παίκτες χρόνο συμμετοχής. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι το ισχυρότερο στην Ευρώπη και γι’ αυτό έχουν ξεφύγει και οι δύο. Ο Παναθηναϊκός ξεκινά σε μία καινούρια λογική. Ο Ολυμπιακός έχει βρει ρυθμό και έχει ένα αήττητο σερί. Το ισπανικό και ιταλικό πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο".

Για το ποια ομάδα του έκανε εντύπωση από τη φετινή Ευρωλίγκα: "Η Ζαλγκίρις. Ήρθε ο προπονητής από την Ισπανία (Ζοάν Πλάθα) για να σετάρει μία καινούρια ομάδα. Έχει πολύ καλούς παίκτες όπως είναι οι Λαβρίνοβιτς, ο Πόποβιτς, οι Αμερικανοί (Ντάρντεν και Τζάαμπερ). Είναι έκπληξη ότι ήρθε ένας προπονητής από άλλη χώρα και την έχει κάνει να παίζει άλλο μπάσκετ, σε σχέση με αυτό που έπαιζε. Ούτε η Κίμκι, ούτε η ΤΣΣΚΑ μου άρεσαν και γενικά οι ρωσικές ομάδες πιστεύω πως κάνουν ό,τι θέλουν".

Για τον Τεόντοσιτς: "Είναι ένας παίκτης βαρόμετρο. Όμως, μπορεί σε πέντε δευτερόλεπτα να κερδίσει ένα παιχνίδι αλλά μπορεί και να το χάσει. Είναι μία “ωρολογιακή βόμβα”. Από την πορεία που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια έχει φανεί αυτό. Δεν μπορείς να στηριχτείς μόνο στον Τεόντοσιτς, αλλά χρειάζεσαι και κάτι άλλο δίπλα του. Έχει κορμό η ΤΣΣΚΑ, παρά την απώλεια των Κιριλένκο και Σβεντ. Ψάχνεται με κάποιες λύσεις τώρα. Νομίζω πως δεν έχει παρουσιάσει αυτό που περιμέναμε μέχρι τώρα".

Για τον Παναθηναϊκό: "Ο Παναθηναϊκός ψάχνεται. Είναι μία καινούρια ομάδα με διαφορετική λογική από τον προηγούμενο προπονητή. Προσαρμοσμένη στα νέα οικονομικά δεδομένα. Ημερολογιακά έκανε αργές προσθήκες. Δεν έχει παίξει καλά παιχνίδια μέχρι στιγμής και τώρα θα δείξει τι μπορεί να κάνει. Τώρα, ξεκινά το κρας τεστ, την Παρασκευή. Έχει κάνει κοιλιά αρκετές φορές φέτος, ενώ έχει φέρει αντιφατικά αποτελέσματα. Του αρέσει να ελέγχει το ρυθμό απόλυτα με πολλές κατοχές. Είναι λίγο ίδιοι οι Λάσμε και Γκιστ. Για τον Καπόνο δεν ξέρω και δεν μπορώ να κρίνω γιατί είχε καιρό να παίξει".

Για τον Ολυμπιακό: "Δεν ξέρω τη λογική του προπονητή με τον Σερμαντίνι. Δεν είναι πρώτης γραμμής ψηλός, αλλά μία καλή προσθήκη. Μπορεί να δώσει κάτι στον Ολυμπιακό. Μπορεί να παίξει πικ εν ρολ, ενώ για το ύψος του μπορεί να τρέξει. Ο Πάουελ για μένα δεν είναι “5” ούτε “4”. Είναι κάτι ενδιάμεσο. Όμως και αυτός μπορεί να δώσει κάτι στον Ολυμπιακό".

Για το τι μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μία ομάδα, ώστε να φτάσει μέχρι τέλους: "Σίγουρα πρέπει να έχεις υλικό, καθώς το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Όμως, μεγάλο ρόλο παίζει ρόλο ο προπονητής. Τι προσωπικότητα έχεις στον πάγκο, γιατί επεμβαίνει κάθε δευτερόλεπτο. Το “α και το ω” είναι ο προπονητής".

Για τη Δόξα Λευκάδας: "Ξεκίνησα τη χρονιά στον Άρη με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Μία ομάδα με πολλά προβλήματα. Όταν διέκοψε τη συνεργασία του ο Αλεξανδρής, τη διέκοψα και εγώ για ηθικούς λόγους. Μου ήρθε η πρόταση από τη Δόξα Λευκάδας και πήγα. Έχουν γίνει κάποια λάθη στον σχεδιασμό της ομάδας από την αρχή της σεζόν, ενώ έχει χάσει κάποια παιχνίδια στον πόντο. Η Α2 είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να δούμε τι θα κάνουμε, για να σώσουμε την ομάδα. Δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύω πως υπάρχει χρόνος για να το πετύχουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα