ΕΛΛΑΔΑ | "Αν συνεχίσει έτσι η Εθνική, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν"

Στον υψηλό ρυθμό που αγωνίστηκε για 40 λεπτά η Εθνική ομάδα κόντρα στην Ιορδανία στάθηκε ο Μανώλης Παπαμακάριος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον "μπασκετικό του πατέρα", όπως χαρακτήρισε τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο έμπειρος γκαρντ και πρόεδρος του ΠΣΑΚ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Nova ΣΠΟΡ FM 94.6" για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και την μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά, την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού

από τον Αργύρη Πεδουλάκη αλλά και το δικό του μέλλον.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
-τη νίκη της Εθνικής επί της Ιορδανίας: "Το παρακολούθησα το παιχνίδι. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Το θετικό είναι πως η Εθνική έπαιξε σε υψηλό ρυθμό για 40 λεπτά και είδε ο προπονητής κάποια πράγματα. Αν η ομάδα συνεχίσει να παίζει έτσι, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο".

-την έλλειψη πολλών ψηλών στην Εθνική: "Από τη στιγμή που λείπουν ο Σχορτσανίτης και ο Κουφός, ο μόνος που θα μπορούσε να βοηθήσει είναι ο Βουγιούκας, που μπορεί να παίξει με πλάτη. Όμως είναι απόφαση του προπονητή, αυτός επιλέγει και στο τέλος κρίνεται. Είναι η φιλοσοφία του προπονητή και θέλει να πάει με πιο χαμηλά κι ευέλικτα σχήματα. Έτσι η ομάδα μπορεί να γίνει πιο πιεστική και να καλύψει χώρους. Στο σύγχρονο μπάσκετ το θέμα είναι πώς θα εκμεταλλευτείς τα πλεονεκτήματά σου και θα κρύψεις τα μειονεκτήματά σου".

-το ματς με το Πουέρτο Ρίκο και τον προημιτελικό που ακολουθεί: "Είναι σημαντικό το παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο. Είναι μία επικίνδυνη ομάδα, που παίζει ένα τρελό παιχνίδι και πολλές φορές σκληρό ως αντιαθλητικό. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε τη Λιθουανία στα προημιτελικά, αλλά ακόμη κι αν τη βρούμε στο δρόμο μας, πιστεύω πως έχουμε τόσο καλό ρυθμό που δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι".

-την πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη από τον Παναθηναϊκό: "Με τον κόουτς έχουμε μία σχέση ετών. Είναι μπασκετικός μου πατέρας. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και του χρωστάω πολλά. Είχε αδικηθεί που δεν είχε δουλέψει ως τώρα στο υψηλότερο επίπεδο. Τώρα πιστεύω πως θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να δείξει πόσο καλός είναι".

-τα νέα δεδομένα στην Α1: "Δεν θεωρώ ότι θα πέσει η ποιότητα. Αν ο Ολυμπιακός προσλάβει τον κ. Μπαρτζώκα, θα είναι ίσως η πρώτη φορά που η Α1 θα έχει 14 Έλληνες προπονητές. Έχουμε καλούς Έλληνες προπονητές και παίκτες. Μέσα από αυτή τη δύσκολη συγκυρία το μπάσκετ μπορεί να κερδίσει με σκληρή και ομαδική δουλειά. Μόνο έτσι θα κρατήσουμε το άθλημα εκεί που βρίσκεται".

-το δικό του μέλλον: "Είναι νωρίς ακόμη. Κάπου θα είμαι… Όλα είναι πιθανά, ακόμη και το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα. Υπάρχουν 4-5 σοβαρές ομάδες που με καλύπτουν αγωνιστικά και οικονομικά. Θα ήθελα να παίξω ξανά στο εξωτερικό, ακόμη και στη Λαγκούν Άρο όπου ήμουν πέρυσι. Περιμένω να δω τι θα γίνει εκεί με τον προπονητή".

Keywords
Τυχαία Θέματα