ΕΥΡΩΠΗ | Βέλη με δηλητήριο...

Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Γυναικών διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Ουγγαρία και οι διοργανωτές μόνο άριστα δεν έχουν πάρει, καθώς 20 με 22 παίκτριες έχουν δηλητηριαστεί ενώ η ομοσπονδία της Σερβίας έριξε τα "βέλη" της στην FIBA κατηγορώντας για την στάση που κράτησε.


Μόνο έξι παίκτριες της Πορτογαλίας μπόρεσαν να αγωνιστούν την Παρασκευή (17/8) εναντίον της Τουρκίας ενώ αλώβητη δεν έμεινε ούτε η Σερβία, της οποίας και σύμφωνα με το τέσσερις παίκτριες

διακομίσθηκαν στο νoσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το lovewomensbasketball.com ο Ραντένκο Βάραγκιτς, ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο με δική του ευθύνη για να μπορέσει να δώσει των παρών στις υποχρεώσεις της ομάδας του. "Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να πω για επόμενο παιχνίδι αφού μπροστά μας έχουμε ακόμα μία νύχτα που δεν θα μπορέσουμε να κοιμηθούμε και δεν ξέρω αν θα έχουμε πέντε παίκτριες διαθέσιμες", δήλωσε ο Βάραγκιτς.Η ομοσπονδία της Σερβίας έκανε καταγγελία στην FIBA, η οποία όμως της απάντησε πως πρέπει να αγωνιστεί.

Η Ανα Γιόκοβιτς, αντιπρόεδρος του αναπτυξιακού προγράμματος για το γυναικείο μπάσκετ της Σερβίας ταξίδεψε στην Ουγγαρία, ώστε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των γονιών των μπασκετμπολίστριων. "Οι αρχικές εξετάσεις δείχνουν πως έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα. Δεν θυμάμαι να έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο στις διοργανώσεις νέων. Οι διοργανωτές έκαναν ένα τεράστιο λάθος και η FIBA δεν αντέδρασε... Η FIBΑ δεν νοιάζεται για όλα αυτά, την ενδιαφέρει μόνο μία ομάδα να έχει πέντε παίκτριες στο παιχνίδ. Ειλικρινά δεν θέλω να σχολιάσω την συμπεριφορά τους. Πάντως, θα κάνουμε την καταγγελία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα κορίτσια που έχουν την θέληση να αγωνιστούν αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δεν θα μιλήσω για καλά αποτελέσματα, καθώς ήδη έχουν κάνει αρκετά".

Keywords
Τυχαία Θέματα