ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ | Σπανούλης: "Δεν μας φτάνει η πρόκριση, κοιτάζουμε ψηλότερα"

Τώρα που άνοιξε η όρεξη στον Ολυμπιακό δεν κρατιέται, σύμφωνα με τον Βασίλη Σπανούλη! Ο αρχηγός των "ερυθρόλευκων" έκανε σαφές ότι ο στόχος της ομάδας του είναι η Ευρωλίγκα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι "οικοδομούμε έναν Ολυμπιακό που θα έχει πολλές και μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον"...

Ο "Kill-Bill", τόνισε επίσης ότι απολαμβάνει το ρόλο του ηγέτη στον Ολυμπιακό,

μοίρασε ωστόσο πολλά συγχαρητήρια σε συμπαίκτες και προπονητές, ενώ προειδοποίησε ότι "δεν θα είναι εύκολο για κανέναν να μας κερδίσει".

Ο Βασίλης Σπανούλης, σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας με αφορμή την ανάδειξή του σε MVP Φεβρουαρίου, δήλωσε:

-Πώς νιώθεις για το βραβείο του MVP Φεβρουαρίου;

"Για μένα είναι σημαντικό ότι η ομάδα μου προκρίθηκε στην οκτάδα. Είμαστε μία ομάδα σε διαδικασία ανοικοδόμησης, με πολλούς νέους παίκτες. Ετσι η πρόκρισή μας στα προημιτελικά αποτελεί μεγάλη επιτυχία για όλους στην ομάδα: τον πρόεδρο, τους προπονητές, τους παίκτες, τους φιλάθλους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και αυτό μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε και να πιστέψουμε πως αυτή η ομάδα έχει πολλά να πετύχει φέτος και τα επόμενα χρόνια. Δημιουργούμε έναν νέο κορμό με πολλούς καλούς παίκτες, Ελληνες και ξένους, και με μεγάλη βοήθεια από τους προπονητές μας. Χτίζουμε κάτι καινούριο και είναι πολύ σημαντικό για μας ότι φτάσαμε στα προημιτελικά. Για μένα σημασία έχει πάντα να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίζει. Είναι πολύ καλό αυτό το βραβείο για μένα, αλλά χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών και των προπονητών δεν θα ερχόταν".

-Ως ηγέτης αυτής της ομάδας, ποιο ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο για να οδηγήσεις τους πάντες προς την ίδια κατεύθυνση;

"Το πιο σημαντικό είναι να πιστεύεις στις δυνάμεις σου, στα όνειρά σου και τη δουλειά σου. Αν ακούς τους προπονητές σου, ακόμη κι αν έρθουν άσχημες μέρες, με συγκέντρωση και κίνητρο να βελτιώνεσαι και να παίζεις σαν ομάδα. Μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις κάτι. Είναι δύσκολο όταν μία ομάδα χτίζεται, θα έρθουν δύσκολες μέρες και άσχημες καταστάσεις, αλλά όλα αυτά μας κάνουν δυνατότερους, αν είμαστε ενωμένοι, δουλεύουμε πολλές ώρες και μιλάμε μεταξύ μας. Πρέπει να βελτιώνεσαι σαν σύνολο και προσωπικά δίνω συγχαρητήρια σε όλους. Οι νεαροί μας παίκτες έχουν βελτιωθεί πολύ από την πρώτη μέρα, ενώ οι έμπειροι, όπως ο Πρίντεζης, ο Παπαδόπουλος, ο Αντιτς και ο Πελεκάνος, μας δίνουν πολύ μεγάλη βοήθεια. Ο καθένας είναι σημαντικός για την ομάδα και όλοι κάνουν κάτι για να βοηθήσουν".

-Πίστευες πριν την έναρξη της σεζόν ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να φτάσει στα προημιτελικά;

"Ναι, το πίστευα πως με κάποιον τρόπο θα τα καταφέρναμε. Πιστεύω πολύ στους προπονητές και τους συμπαίκτες μου. Πολλοί δεν μας πίστευαν γιατί πολλοί σημαντικοί παίκτες αποχώρησαν από την ομάδα, αλλά από την αρχή λέγαμε πως αν μπορούσαμε να φτάσουμε στα προημιτελικά, θα αποδεικνύαμε πολλά. Αυτό ήταν το μεγάλο μας κίνητρο, να κάνουμε κάτι που κανένας δεν περίμενε. Εχουμε έναν πολύ έμπειρο προπονητή, που ξέρει πώς να δίνει ψυχολογικό

Keywords
Τυχαία Θέματα