ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ | Κληρώνει για "αιώνιους"

Ωρα... Ευρώπης για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι οποίοι σήμερα στις 13.00 θα μάθουν με ποιές ομάδες θα τεθούν αντιμέτωποι στους ομίλους της... ανανεωμένης Ευρωλίγκας, στην κλήρωση της νέας αγωνιστικής περιόδου, που θα διεξαχθεί στην Βαρκελώνη.

Η καινούργια χρονιά θα φέρει αρκετές και σημαντικές αλλαγές στην κορυφαία διαδυλλογική διοργάνωση. Καταρχάς, οι αγώνες θα διεξάγονται πλέον Πέμπτη και Παρασκευή, αντί για Τετάρτη και Πέμπτη, που ήταν μέχρι

φέτος. , μετά την πρώτη φάση που θα έχει την ίδια δομή με τα προηγούμενα χρόνια (τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων), το Top-16 αλλάζει μορφή. Αντί τεσσάρων ομίλων των τεσσάρων ομάδων, θα σχηματιστούν δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων. Κάθε ομάδα θα δίνει 14 ματς (7 εντός και ισάριθμα εκτός), με τις τέσσερις πρώτες του κάθε γκρουπ να προκρίνονται στα προημιτελικά. Εκεί ο πρώτος του ενός γκρουπ θα παίζει με τον τέταρτο του άλλου, ο δεύτερος με τον τρίτο, κ.ο.κ. Η σειρά αυτή θα κρίνεται στις τρεις νίκες. Το φετινό φάιναλ φορ, όπως κι αυτό του 2014, θα διεξαχθεί στο Λονδίνο.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο Γκρουπ: Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Ολυμπιακός (Ελλάδα), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Παναθηναϊκός (Ελλάδα).

2ο Γκρουπ: Σιένα (Ιταλία), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία).

3ο Γκρουπ: Χίμκι Μόσχας (Ρωσία), Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Αναντολού Εφές (Τουρκία).

4ο Γκρουπ: Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία).

5ο Γκρουπ: Πρόκομ (Πολωνία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Μπάμπεργκ (Γερμανία), Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία).

6ο Γκρουπ: Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Σαλόν Σαονέ (Γαλλία), ομάδα προκριματικών.

Πριν την κλήρωση των ομίλων, θα γίνει αυτή των προκριματικών. Οκτώ ομάδες θα λάβουν μέρος στο μίνι τουρνουά που θα περιλαμβάνει νοκ άουτ αγώνες και θα διεξαχθεί στο Ντέζιο της Ιταλίας. Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο είναι Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) και Καντού (Ιταλία), στο δεύτερο Νίμπουρκ (Τσεχία) και Λε Μαν (Γαλλία), στο τρίτο BC Ντόνετσκ (Ουκρανία) και Οστάνδη (Βέλγιο) και στο τέταρτο Ουλμ (Γερμανία) και Λουκόιλ Σόφιας (Βουλγαρία).

Keywords
Τυχαία Θέματα