ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ | Κάντο ξανά!

Με την ίδια… συνταγή και περίσσιο πάθος, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει απόψε (23/3, 21:45, ΝΕΤ) να δώσει νέα ηχηρή σφαλιάρα στη Σιένα και να κάνει το δεύτερο συνεχόμενο μπρέικ, σκοτώνοντας τους Ιταλούς μέσα στο γήπεδό τους και έπειτα να ψάξει μια νίκη μέσα στο ΣΕΦ για να κλείσει θέση στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πως οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν είναι

αχτύπητοι και με… θράσος και κατάθεση ψυχής πανηγύρισαν σπουδαία νίκη πριν δύο μέρες, στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Πλέον, με την ψυχολογία στα ύψη το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ρίχνεται στη μάχη του Παλαέστρα και θέλει πρωτίστως να παλέψει στα ίσια με την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι και γιατί όχι, να κάνει μια δεύτερη κηδεία στη Σιένα, εξανεμίζοντας τις πιθανότητές της για πρόκριση.

Ωστόσο, στις τάξεις του Ολυμπιακού επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία και άπαντες γνωρίζουν πως το σημερινό παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο από το προηγούμενο, διότι οι γηπεδούχοι βρίσκονται ήδη με την πλάτη στον τοίχο και θα βγουν στο παρκέ με άγριες διαθέσεις, ώστε να κερδίσουν και ύστερα να προσπαθήσουν με τη σειρά τους για το μπρέικ στον Πειραιά.

Στα αγωνιστικά, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και αναμένεται να παρουσιάσει και πάλι στο παρκέ παίκτες με μεγάλη ενέργεια και δύναμη, που θα… σκυλιάσουν στην άμυνα, προκειμένου να ην αφήσουν τους Ιταλούς να παίξουν το παιχνίδι τους. Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι έχουν σύμμαχο και την προϊστορία, αφού το μπρέικ στο πρώτο παιχνίδι μίας σειράς αγώνων στην Ευρωλίγκα έχει χαρίσει στην ομάδα που το πέτυχε την πρόκριση στις 10 από τις 13 περιπτώσεις που έχει σημειωθεί τα τελευταία 20 χρόνια.

Στην αντίπερα όχθη, εκτός από τη δεδομένη απουσία του Ριμάντας Καουκένας μέχρι το τέλος της περιόδου, αμφίβολος είναι ο Αντρέα Μικελόρι, ο οποίος έλειπε και από το πρώτο ματς. Το γήπεδο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο, καθώς εξαντήθηκαν και τα 8.000 εισιτήρια που τέθηκαν στην κυκλοφορία των φιλάθλων, με τη Σιένα να θέλει να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο απέναντι στον Ολυμπιακό, από τον οποίο είχε γνωρίσει τη συντριβή στον πρώτο αγώνα με 48 πόντους, αλλά στη συνέχεια πήρε τρία σερί παιχνίδια και μαζί την πρόκριση στο Final 4.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα (Ισπανία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία) και Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία).

Στο άλλο ματς της ημέρας, η πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας θέλει να κάνει το 2-0 κόντρα στην Μπιλμπάο και μετά να πάει στην Ισπανία για να τελειώσει εκεί την υπόθεση πρόκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα