Δικό σας ο μπακλαβάς, δικό μας το παιχνίδι...

Γιατί όσο κι αν τους έχουμε... αγαπήσει ξαφνικά τους γείτονες, παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις αχώνευτοι. Ειδικά όταν πριν από το ματς της Εφές με τον Ολυμπιακό, έβγαλαν αφίσες και κοκορεύονταν για τον... μπακλαβά. «Δικό μας ο μπακλαβάς, δικό μας και το παιχνίδι», έγραφαν, αλλά έμεινε με την... γλύκα. Στο μπάσκετ μένουν μετεξεταστέοι, παρότι ξόδεψαν ένα σωρό λεφτά για να δημιουργήσουν τρεις πλούσιες ομάδες. Την πιο αξιοπρεπή πορεία την έχει ως τώρα η Γαλατά, που είχε και το μικρότερο μπάτζετ.

Και όπως φαίνεται, αυτή είναι που απειλεί περισσότερο τον Ολυμπιακό. Την τελευταία αγωνιστική του Top 16 θα γίνει τελικός στο κατάμεστο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να χάσει.

Αν, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός νικήσει την Φενέρ και ο Ολυμπιακός την Γαλατά, τότε η Ελλάδα θα έχει 2 ομάδες στα προημιτελικά. Διόλου άσχημος απολογισμός κι ας έχουμε καλομάθει και θέλουμε μόνο φάιναλ φορ για να ευχαριστηθούμε. Αφήστε που και το φάιναλ φορ, μπορεί να έχει όχι μία, αλλά δύο ελληνικές ομάδες. Τώρα που πήραν φόρα...

Τι κρατάει ο Ολυμπιακός από το ματς με την Εφές; Ο Ιβκοβιτς διαχειρίστηκε άριστα το ματς, οι τρεις 22χρονοι της ομάδας έκανε μεγάλη δουλειά. Ο Παπανικολάου ήταν κορυφαίος σε άμυνα και επίθεση, ο Σλούκας δεν βοήθησε όσο τις άλλες φορές αλλά έβαλε τις νικητήριες βολές, ο Μάντζαρης οργάνωσε άψογα και έπαιξε φοβερή άμυνα. Βάλτε και τους εκπληκτικούς Ντόρσεϊ και Πρίντεζη και βρίσκετε τους κορυφαίους. Συν τον Σπανούλη που δεν εκβίασε προσπάθειες και έπαιξε για την ομάδα, αλλά και τον Λο που ενέπνεε σιγουριά. Ο Ολυμπιακός έλεγξε το ματς για 38 λεπτά και μόνο για ένα δίλεπτο άφησε την Εφές να κάνει το παιχνίδι της. Αλλά και τότε βρήκε τη λύση.

Το θέμα πλέον είναι να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση ο Ολυμπιακός και να μην ενθουσιαστεί. Χρειάζεται να κερδίσει και την Γαλατά για να προκριθεί, έχει μπροστά του ένα ματς που θα κρίνει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Α1. Οι ερυθρόλευκοι έχουν πλέον καλή ψυχολογία, πατούν γερά στα πόδια τους, αλλά ακόμα δεν έχουν πετύχει κάτι. Οπως και να έχει, όμως, πείθουν ότι μπορούν. Και ο κόσμος, αποκλείεται να συνεχίσει να γυρνά την πλάτη σε αυτή την ομάδα, που πλέον κερδίζει σεβασμό. Κυρίως, επιτρέπει στον κόσμο να ταυτιστεί μαζί της και η παρουσία των Ελλήνων παικτών βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Οπως και του Ντόρσεϊ, που έχει δώσει στον Ολυμπιακό αυτό που του έλειπε. Γέμισε τη ρακέτα και βοήθησε τους υπόλοιπους να βελτιωθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα