ΑΡΗΣ | Ο Άρης της προοπτικής

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2013 ο Άρης, μια χρονιά που έχει πολλά να θυμάται, αλλά και ακόμα περισσότερα που να τον κάνουν να αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Το παιχνίδι κόντρα στον Ίκαρο Χαλκίδας είχε πανηγυρικό τόνο. Ωστόσο, όσο πανηγυρικό ήταν, άλλο τόσο ύπουλο έδειχνε, ιδίως μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και την φυγή του Βαγγέλη Αγγέλου για την Τουρκία. Το είχε πει και ο Αγγέλου άλλωστε λίγα λεπτά μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, πως εύκολα αυτό το κλίμα θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ.

Η… ομάδα εργασίας, όμως, του Άρη δε μάσησε!

Πριν καιρό είχα γράψει πως αυτή η ομάδα έχει προοπτικές πολύ καλές για το μέλλον, ωστόσο της λείπει ο παίκτης που θα πάρει το μεγάλο σουτ στο φινάλε. Αυτό το ρόλο φαίνεται πως αρχίζει να τον επωμίζεται ο Γιάννης Αθηναίου! Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου είναι… on fire τον τελευταίο καιρό και με τους 28 πόντους που σημείωσε κόντρα στους Χαλκιδαίους έδειξε για μια ακόμα φορά πως αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του «κίτρινου» οικοδομήματος.

Όπως είπα και νωρίτερα ο Άρης έχει προοπτικές. Με την επιστροφή του Γκίκα μετά τον τραυματισμό του η ομάδα θα είναι καλύτερη και πιο «γεμάτη» στις θέσεις των κοντών, αυτό είναι σίγουρο και αναμφισβήτητο. Με την ωρίμανση των Βεζένκοφ, Μούρτου και Σαρικόπουλου ο νέος τεχνικός της ομάδας θα έχει αρκετές λύσεις στα χέρια του, ώστε να κάνει τον Άρη ακόμα πιο ανταγωνιστικό απ’ ότι είναι.

Ο Άρης έκλεισε ιδανικά τη σεζόν, αφήνοντας υποσχέσεις για το 2014. Αυτό που φάνηκε πάντως στο πρώτο παιχνίδι της μετά-Αγγέλου εποχής είναι πως το πλάνο που είχε σχεδιαστεί πριν 1,5 χρόνο δεν άλλαξε παρά τη φυγή του Χαλκιδαίου τεχνικού. Ακόμα κι αν στον πάγκο ήταν ο Μουρατίδης, φάνηκε πως η κατεύθυνση που θα πορευτεί ο Άρης είναι η ίδια με αυτή που μας είχε συνηθίσει αυτό το διάστημα.

Στα θετικά χαρακτηρίζεται και η παρουσία του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο «Λάρυ» μπορεί να μην έβρισκε χρόνο συμμετοχής ως ώρας, όμως κόντρα στον Ίκαρο πήρε την ευκαιρία του. Μπορεί με την εμφάνιση του να μην… θάμπωσε, όμως διαθέτει αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, το οποίο μπορεί να του δώσει σημαντικό ρόλο το ’14 στους «κίτρινους».

Ο φετινός Άρης έχει τα εχέγγυα να φτάσει ψηλά. Έχει παίκτες-προϊόντα των ακαδημιών του, έχει έναν σταθερό και αμιγώς Ελληνικό κορμό και έχει μια διοίκηση που δείχνει εμπράκτως πως προσπαθεί για το καλύτερο. Το μόνο που απομένει, πλέον, είναι να βρεθεί ο προπονητής που θα δώσει τη σπίθα στον Άρη με τον ηγετικό του χαρακτήρα. Τότε, οι «κίτρινοι» θα μπορούν να κάνουν όνειρα για μεγάλα πράγματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα