ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ | Βετούλας: "Να ανταποκριθούμε στην πίεση"

Ο Απόλλωνας το ερχόμενο Σάββατο (16/02) αντιμετωπίζει την Καβάλα για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Νίκος Βετούλας επισήμανε με δηλώσεις του, τις δυσκολίες της αναμέτρησης.

Ο προπονητής του Απόλλωνα, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πελοπόννησος":

"Πρέπει να ανταποκριθούμε στις συνθήκες του παιχνιδιού και να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά. Το παιχνίδι ξέρουμε ότι για την Καβάλα είναι κάτι σαν τελικός, αλλά και

για εμάς είναι σημαντικό καθώς γνωρίζουμε καλά ότι με νίκη αν και θα απομένουν ακόμη 9 αγωνιστικές θα ξεκαθαρίσουμε με την υπόθεση της παραμονής και θα μπορούμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά το μέλλον".

-Τι εννοείτε όταν κάνετε λόγο για σωματική και πνευματική ετοιμότητα;

"Επειδή ακριβώς για την Καβάλα θα είναι παιχνίδι με τα χαρακτηριστικά τελικού περιμένουμε μάχες σώμα με σώμα και πολύ δύναμη σε κάθε φάση. Σε αυτά τα στοιχεία εμείς πρέπει να αντιπαρατεθούμε σωματικά. Από την άλλη επιβάλλεται να μπορέσουμε και πνευματικά να ανταποκριθούμε στις συνθήκες πίεσης που θα δημιουργήσει η αντίπαλη ομάδα, αλλά και το ίδιο το παιχνίδι. Ουσιαστικά όλη αυτή την πίεση πρέπει πρώτα από όλα να την διαχειριστούμε πνευματικά και να παίξουμε έξυπνα".

-Ποιος θα είναι ο στόχος του Απόλλωνα;

"Κάθε φορά παίζουμε για την νίκη. Είναι κοινότυπο αυτό που λέω, αλλά ισχύει και αυτό το έχουμε αποδείξει στην πράξη. Και στην Καβάλα λοιπόν θα προσπαθήσουμε για την νίκη με όσες πιθανότητες μας αναλογούν. Καταλαβαίνω ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο αφού οι γηπεδούχοι θα καίγονται για την νίκη. Ομως για εμάς δεν αλλάζει κάτι στην φιλοσοφία που αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια. Στόχος μας είναι η νίκη, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο".

-Τεχνικά τι πρέπει να κάνετε;

"Να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να παίξουμε καλά στην άμυνα. Και εννοείτε ότι θα πρέπει να πατήσουμε πάνω στο άγχος που λογικά θα έχει η Καβάλα, αφού θα παίζει το τελευταίο της ίσως χαρτί στην μάχη για την παραμονή".

-Η άποψη σας για την Καβάλα;

"Είναι δυνατή ομάδα και στην έδρα της γίνεται ακόμη καλύτερη. Αν την αφήσεις να βρει ρυθμό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε οποιοδήποτε αντίπαλο".

Keywords
Τυχαία Θέματα