ΑΓΟΡ | Κούφος: " Σκεφτόμαστε από τώρα την επόμενη χρονιά"

O ΑΓΟΡ υποχρεώθηκε με ήττα από τον Αρη μέσα στο Αλεξάνδρειο, με τον Στέργιο Κουφό να δηλώνει ότι εκείνο που σκέφτεται είναι η επόμενη χρονιά των Κρητικών.

"Υπάρχει μια μεγάλη επιθυμία γι' αυτό το παιχνίδι ώστε να παρουσιαστούμε σαν πραγματικός ΑΓΟΡ, γιατί πιστεύω ότι ήταν από τα παιχνίδια που δίνεις εξετάσεις. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για το 5/5, είναι διαφορετικός τελευταία. Από την αρχή της χρονιάς παίζει πολύ καλά κι αν δεν είχαν γίνει κάποια λάθη, συν την παρουσία στην Ευρώπη θα ήταν σε άλλη βαθμολογική θέση. Στο Ρέθυμνο, δεν νομίζω ότι ασχολούνται πολλοί με το υπόλοιπο

του πρωταθλήματος, γιατί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τη θέση της ομάδας. Βλέποντας το αύριο, νομίζω ότι αντιλαμβάνονται όλοι το μέγεθος της επιτυχίας και πρέπει ειλικρινά να δώσουμε μια μεγάλη μάχη με τα συγκεκριμένα παιδιά για να τελειώσουμε αξιοπρέπεια. Δεν είναι ότι λείπει μόνο ο Ζακ (Ράιτ), αρχίσαμε να σκεφτόμαστε την επόμενη χρονιά, ούτε καν τα πλέι οφ. Η ομάδα αδυνατεί να βγει στην Ευρώπη. Τελειώνει πάντως μια χρονιά που με βρίσκει πολύ ευτυχισμένο", είπε ο Κουφός και ρωτήθηκε για το αν έχει ληφθεί ήδη απόφαση να μην συμμετάσχει την επόμενη σεζόν η κρητική ομάδα στην Ευρώπη. "Αν το γήπεδό σου δεν πληροί προϋποθέσεις, η ομάδα δεν έχει τα χρήματα για να στηρίξει τη προσπάθεια. Θα έχουμε πάντως το δικαίωμα", είπε και αναφέρθηκε πάλι στην αποχώρηση του Ράιτ. "Έφυγε και χάλασε ουσιαστικά τη τριάδα. Και μόνο που ήταν ο πλέι μέικερ, φτάνει. Μόνο το επικοινωνιακό σημείο μεταξύ προπονητή και πλέι μέικερ είναι το Α και το Ω. Λείπει και ο Ταρίκ Τζόνσον, δεν έχουμε και ψηλό", υπογράμμισε και συμπλήρωσε: "Σήμερα δεν είδα αθλητικό εγωισμό. Εμείς πρώτα απ' όλα πρέπει να διαχειριστούμε την επιτυχία της χρονιάς αλλά και την επόμενη μέρα γιατί οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες., Η στεναχώρια μου ήταν ότι σήμερα δεν δείξαμε το μπάσκετ που παίζαμε μέχρι πρότινος, παρότι το ήθελα πολύ. Συν τοις άλλοις, υπάρχει πλήθος προτάσεων και για τους άλλους Αμερικανούς και δεν ξέρω τι θα συμβεί".

Όσο για τις δικές του προσδοκίες τόνισε ότι "θα ήθελα να διατηρηθεί αυτή η εικόνα της ομάδας στο χορηγικό κομμάτι. Να υπάρχει και του χρόνου ο κύριος Τσομπανάκης και όλοι αυτοί οι 10-11 που είναι στο διοικητικό συμβούλιο. Εγώ θέλω να παίξουμε στην Ευρώπη, γιατί δεν ξέρω αν θα έχουμε στο μέλλον αυτή την ευκαιρία. Ξέρουμε όμως ότι οι ομάδες που έπαιξαν στην Ευρώπη, το πλήρωσαν πολύ άσχημα. Εγώ θέλω να διατηρηθούν στην ομάδα οι οικονομικές παροχές και να ξέρουμε ότι ο ΑΓΟΡ θα συνεχίσει να είναι σοβαρός. Θέλουμε να είμαστε μια ομάδα σταθερή στην Α1".

Ερωτηθείς για το γήπεδο, απάντησε ότι "το 2004 παρακαλούσανε τον δήμαρχο να κάνει γήπεδο και δεν το αποδέχθηκε. Εκεί "χαντακώθηκε" το Ρέθυμνο αθλητικά. Είχε πει ο Υπουργός ότι μπορούσε να γίνει το γήπεδο, ο δήμαρχος δεν το δέχθηκε και τελικώς ένα μέρος της επιχορήγησης πήγε στο Ηράκλειο. Προσωπικά κρατώ μικρό καλάθι και θέλω απλά να διατηρηθεί ο ΑΓΟΡ στην Α1 ως μια καλή ομάδα. Εμείς έχουμε ως εναλλακτική λύση το Ηράκλειο
Keywords
Τυχαία Θέματα