ΑΦΙΕΡΩΜΑ | "Οι αριθμοί λένε ψέμματα για τον Κουφό..."

Ο Κώστας Κουφός... μαγεύει με τις φετινές του εμφανίσεις και οι Ντενβερ Νάγκετς τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για τα κατορθώματα του Ελληνα σέντερ, ο οποίος έχει κερδίσει με το... σπαθί του μία περίοπτη θέση στα πλάνα του Τζορτζ Καρλ.


Ο διεθνής σέντερ έχει μετρήσει 18 συμμετοχές την φετινή σεζόν και αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζορτζ Καρλ τού εμπιστεύθηκε ισάριθμες φορές μία θέση στην πρώτη πεντάδα των Νάγκετς. "Κάνει τη δουλειά του. Οι νεαροί παίκτες που κάνουν την δουλειά τους είναι πολύτιμοι. Είναι πολύ συγκεντρωμένος. Κίνητρό του δεν αποτελεί το σκοράρισμα. Γνωρίζει

πως υπάρχουν άλλα πράγματα για να κάνει, ώστε να παραμείνει στο παρκέ", έχει δηλώσει για τον Κώστα Κουφό ο 61χρονος προπονητής.

Ο Κώστας Κουφός την φετινή σεζόν σε 21.6 λεπτά συμμετοχής έχει μέσο όρο 6.3 πόντους, 5.9 ριμπάουντ και 1.6 κλεψίματα. Οι αριθμοί, όμως, δεν λένε πάντα την αλήθεια, όπως έχει επισημάνει και ο Αντρέ Ιγκουοντάλα. "Φορές είναι περισσότερο αποτελεσματικό να είσαι σταθερός, παρά να έχεις εντυπωσιακά στατιστικά", έχει πει ο φόργουορντ των Νάγκετς για τον Κώστα Κουφό και κατέληξε λέγοντας πως "πιστεύω πως οι αριθμοί λένε συχνά ψέμματα. Αυτό ισχύει για τον Κουφό. Οι αριθμοί λένε ψέμματα και είναι (σ.σ ο Κουφός) σπουδαίος παράγοντας για εμάς".

Ο Κώστας Κουφός παίρνει... άριστα εντός αλλά κι εκτός παρκέ. Ο διεθνής σέντερ με τις εμφανίσεις του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Τζορτζ Καρλ και των συμπαικτών του αλλά και ο χαρακτήρας του δεν έχει περάσει απαρατήρητος στους Νάγκετς. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Aαρον Λόπεζ, ο οποίος αρθρογραφεί στην επίσημη ιστοσελίδα των Νάγκετς έχει γράψει πως "ο Κουφός είναι ένας από τα καλύτερα παιδιά που θα συναντήσεις στον επαγγελματικό αθλητισμό. Δεν θέλει να δημιουργεί επικεφαλίδες με τα λόγια του. Συχνά και μετά τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τούς απολογείται, αλλά δεν χρειάζεται να απολογείται για τις φετινές του επιδόσεις στο παρκέ".

Ο Κώστας Κουφός κρατά χαμηλούς τόνους, όποτε του ζητείται να μιλήσει για την προσωπική του απόδοση. "Δουλεύω σκληρά και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα", συνηθίζει να λέει. Ετσι κι αλλιώς μιλάει εκεί που πρέπει, στο γήπεδο...

Keywords
Τυχαία Θέματα