ΑΕΚ | Παπαδόπουλος: "Μεγάλη τιμή που είμαι στην ΑΕΚ"

Στην παρουσία του στον πάγκο της ΑΕΚ αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι τιμή του που βρίσκεται στο "τιμόνι" ενός τόσο μεγάλου συλλόγου, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι δίπλα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς έμαθε πολλά πράγματα.

Ο τεχνικός της "Ένωσης" σε συνέντευξη που παραχώρησε για λογαριασμό του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ (www.kar.edu.gr), μίλησε για την ομάδα του και τις προσωπικές του φιλοδοξίες, ενώ επιπλέον σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί τόσο στο ελληνικό μπάσκετ, όσο

και στη χώρα μας.

Ποια είναι η μπασκετική φιλοσοφία σου;

"Έχει να κάνει κυρίως με την αμυντική κατεύθυνση που θα έχει η ομάδα, τον έλεγχο του ρυθμού, την προετοιμασία πριν από κάθε παιχνίδι παίζοντας πάντοτε με ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάλογα και με τον αντίπαλο, στην επίθεση η ομαδική λειτουργία, οι αποστάσεις των παικτών και το passing game παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο".

Επτά χρόνια δίπλα στον Ομπράντοβιτς και στον Ιτούδη, καθώς και παρουσία στον πάγκο της Εθνικής τι εμπειρίες προσέφεραν στον Δημήτρη Παπαδόπουλο και πόσο σε βοήθησαν ως προπονητή;

"Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και έμαθα πολλά πράγματα από τον Ζοτς αλλά είναι τεράστιο λάθος να προσπαθείς να κάνεις τα ίδια καθώς πρέπει να προσαρμόζεις το παιχνίδι σου ανάλογα με τους παίκτες που έχεις, την ποιότητα τους και την εμπειρία τους. Στη σύγχρονη προπονητική πρέπει να έχεις το δικό σου κράμα και να χρησιμοποιείς την εξυπνάδα σου".

Πώς είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ και ποια η σχέση σου με τη διοίκηση;

"Καταρχήν είναι τιμή μου που είμαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ αν και θα ήθελα να πάω λίγο νωρίτερα αλλά το θέμα κόλλησε για διάφορους λόγους. Παρόλο το σύντομο διάστημα έχω προλάβει να περάσω σε ικανοποιητικό βαθμό τη φιλοσοφία μου και είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύω πολύ στον τρόπο δουλειάς μου. Η σχέση μου με τη διοίκηση είναι εξαιρετική, δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και η ομάδα έχει άριστη συνοχή".

Ποιες οι προσωπικές βλέψεις ως επαγγελματίας προπονητής όσον αναφορά την καριέρα σου;

"Κοιτάξτε, όπως σας είπα πιστεύω πολύ στη δουλειά μου, είμαι επαγγελματίας προπονητής αξιολογώ τις καταστάσεις αλλά η καλύτερη ανταμοιβή για μένα θα ήταν να πάω στην Α1 με την ομάδα μου και να συνεχίσω να δουλεύω εκεί".

Η γνώμη σου για το ελληνικό μπάσκετ και πως βλέπεις το μέλλον του;

"Το μέλλον είναι ζοφερό καθώς υστερούμε θεσμικά και η λίγκα έχει πολλές αδυναμίες, το πρωτάθλημα μας δεν είναι ανταγωνιστικό καθώς οι δύο μεγάλοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν φύγει πολύ μπροστά. Θα πρέπει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στα άλλα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αυτό είναι πολύ δύσκολο σε μια χώρα που καταρρέει".

Ποια η γνώμη σου ως Έλληνας πολίτης για την κατάσταση της χώρας;

"Όπως σε όλους τους κλάδους έτσι υπάρχει και η κρίση στον αθλητισμό. Το μαχαίρι πρέπει να μπει στο κόκαλο, να τηρούνται οι νόμοι επιτέλους και ο κα
Keywords
Τυχαία Θέματα