ΠΑΟΚ | Σταυρόπουλος: "Μακάρι να έμενε ο Μαρκόπουλος..."

Στο "διαζύγιο" του ΠΑΟΚ με τον Σούλη Μαρκόπουλο αναφέρθηκε λεπτομερώς ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε "τραγική" τη φετινή χρονιά και τόνισε ότι η επόμενη θα είναι εξίσου δύσκολη.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον "Libero Fm 107,4", στάθηκε στη συνεργασία του "δικεφάλου" με τον Έλληνα τεχνικό και τους λόγους που οι δύο πλευρές "χώρισαν" μετά από τρία χρόνια κοινής πορείας.

"Οταν συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο τρία χρόνια

και περνάς μαζί του αρκετές ώρες της ημέρας είναι λογικό να χωρίζεις σαν φίλος. Το τελείωμα της συνεργασίας μας έγινε βελούδινα".

Συνεχίζοντας, δήλωσε:

Για το πως ένιωθε πριν την συνάντηση: "Ελεγα η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Ελεγα μήπως βρούμε μια κοινή συνισταμένη. Η αλήθεια είνα ότι ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είμαι στο γραφείο μου τώρα και συνήθως ο κόουτς ήταν εδώ".

Για το αν ο λόγος του διαζυγίου ήταν καθαρά οικονομικός: "Πάντα υπάρχουν διαφωνίες με πρόσωπα, καταστάσεις και συμπεριφορές. Πάντα υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Φαντάζομαι ο κόουτς θα κάνει δηλώσεις και θα ακούσετε την άποψη του".

Για την επόμενη ημέρα: "Είναι ρίσκο, μακάρι να μην χρώσταγςε η ομάδα, να είχαμε ένα μέτριο μπάτζετ και να μπορούσαμε να πληρώσουμε καλούς παίκτες και προπονητές. Με χρήματα μπορείς να φέρεις καλούς παίκτες και προπονητές, αλλά τώρα η κατάσταση είναι τραγική".

Για το αν έπαιξε ρόλο στην απόφαση Μαρκόπουλου ότι δεν θα υπήρχαν τα χρήματα να δημιουργηθεί ανταγωνιστική ομάδα: "Αυτό είνα θέμα προπονητή. Αν νομίζει πως δεν μπορεί να κάνει μία ομάδα κύρους, αν νομίζει ότι είναι χαμένος χρόνος. Δεν νομίζω πάντως, τρία χρόνια ήταν μαζί μας και αυτό είναι κομμάτι ζωής. Κάναμε προσπάθεια. Μακάρι να έμενε άλλα δύο χρόνια, αυτή την ελπίδα είχαμε. Μακάρι να είχε ο ΠΑΟΚ τον ίδιο προπονητή πέντε χρόνια σερί. Θα συνέβαινε για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αυτό ήθελα εγώ. Θα ήταν μία κατάσταση πρωτοποριακή για την Ελλάδα, αν εξαιρέσεις τον Παναθηναίκό που έχει τον Ομπράντοβιτς πολλά χρόνια".

Για τις οικονομικές δυσκολίες: "Θα είναι πολύ δύσκολη η επόμενη σεζόν. Πρέπει να βρούμε οικονομικούς πόρους, να βρούμε λύσεις. Σίγουρα πρέπει να έχεις καλή ομάδα για να φέρεις τον κόσμο, αλλά αυτό είναι δύσκολο, με αυτά τα δεδομένα δεν μπορείς να κρατήσεις καλούς παίκτες. Η ομάδα του χρόνου δεν αποκλείεται να είναι τελείως καινούργια. Είναι ένα ερέθισμα για τον κόσμο αυτό. Ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να προσπαθεί".

Ο Σταυρόπουλος πρόσθεσε για τον Μαρκόπουλο: "Δεν σκέφτεται μόνο το χρήμα, αγαπάει το μπάσκετ, είναι επαγγελματίας. Καταλαβαίνεται ότι εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε λύση".

Για το προφίλ του νέου τεχνικού: "Ψάχνουμε ένα προπονητή που να έχει πάρει τουλάχιστον ένα τίτλο στο NBA!" είπε αστειευόμενος και τόνισε ότι: "Θα δούμε, είναι δύσκολο, θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες συγκυρίες. Το θέμα έχει να κάνει με την ικανότητα, με το ειδικό βάρος, δηλαδή να μπορεί να αντέξει στον ΠΑΟΚ και με τα οικονονικά δεδομένα θα γίνει μία αξιολόγηση ικανών προπονητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα