Α ΕΣΚΑΝΑ | Ντακούλιας: "Ο Ιωνικός αξίζει για ψηλά"

Η σεζόν 2011-12 έκλεισε ιδανικά για τον Ιωνικό. Η ομάδα της Νίκαιας στέφθηκε πρωταθλήτρια της Α' ΕΣΚΑΝΑ και γιόρτασε την επάνοδό της στις Εθνικές κατηγορίες. Ο Χρήστος Ντακούλιας, ένα εκ των βασικών "όπλων" του Ιωνικού μίλησε στο superbasket.gr για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του.

"Το κλίμα στον Ιωνικό είναι πάρα πολύ καλό. Όλα τα παιδιά νιώθαμε τα αποδυτήρια σαν το σπίτι μας. Οι προπονήσεις μας ήταν πολύ δυνατές. Η δουλειά του κόουτς, το

καλό κλίμα μεταξύ των παικτών, ο κόσμος και το γεγονός ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι γύρω από την ομάδα και μας στήριζαν ήταν τα στοιχεία που συντέλεσαν στην άνοδο του Ιωνικού", δήλωσε αρχικά ο γκαρντ του Ιωνικού που συμπλήρωσε πλέον μία τριετία στη Νίκαια για να προσθέσει στη συνέχεια πως "ο Ιωνικός δεν αξίζει να βρίσκεται στην ΕΣΚΑΝΑ. Είναι για υψηλότερα. Ο κόσμος και η οργάνωσή του είναι στοιχεία που τα ζηλεύουν άλλες ομάδες".

Η διαδρομή του Ιωνικού όμως προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. "Υπήρχαν δύσκολες στιγμές", είπε ο Χρήστος Ντακούλιας και θυμήθηκε τις αναμετρήσεις με τον Μανδραϊκό. "Όταν ηττηθήκαμε την 7η αγωνιστική από τον Μανδραϊκό υπήρξε απογοήτευση. Το ίδιο και στον δεύτερο γύρο και βρεθήκαμε δύο βαθμούς πίσω από τον Εθνικό. Εμείς πιστέψαμε, πεισμώσαμε και τα καταφέραμε. Την τελευταία αγωνιστική στον Άλιμο είχαμε 100 φορές μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό των αντιπάλων. Ήμασταν πιο δυνατοί , είχαμε θέλησε και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χάσουμε".

Ο Ιωνικός κι έπειτα από την επικράτηση επί του Εθνικού, πήγε στον Άλιμο με ανεβασμένη ψυχολογία και όντας αφέντης του εαυτού του, καθώς με νίκη ανέβαινε στην Γ΄Εθνική, όπως και συνέβη δηλαδή. "Από την αρχή της χρονιάς κοιτάζαμε τα παιχνίδια ένα προς ένα. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα, πιο δύσκολη κι αυτή που προηγήθηκε με τον Εθνικό. Υπήρχε καλό... άγχος, κάτι που πιστώνεται στον προπονητή μας. Μετά τον αγώνα με τον Εθνικό είχε πει πως δεν είχε φτάσει ακόμα η ώρα για να πανηγυρίσουμε. Μετά τον Άλιμο έπρεπε να πανηγυρίσουμε. Το πρωτάθλημα, όπως είχα πει και παλαιότερα, τελειώνει την τελευταία αγωνιστική".

Ποια είναι όμως η στιγμή που ξεχωρίζει ο Χρήστος Ντακούλιας από όλη την πορεία του Ιωνικού; "Το παιχνίδι με τον Άλιμο είναι νωπό ακόμα. Οι πανηγυρισμοί έξω από το γήπεδο με τους φιλάθλους μας και τον κόσμο να βγαίνει στα μπαλκόνια και να πανηγυρίζει μαζί μας, ήταν πολύ έντονες στιγμές. Επίσης το διπλό επί του Εθνικού στον πρώτο γύρο ήταν ένα αποτέλεσμα που μας έδωσε μία βαθιά ανάσα. Αυτό πάντως που πιστεύω είναι ότι αν στην αρχή της σεζόν μού ζητούσαν να σχεδιάσω μία πορεία, δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι καλύτερο. Αυτό που φανταζόμουν ως καλύτερο ήταν να έχουμε ξεχωρίσει από τον πρώτο γύρο και να είχαμε μία βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους μας. Δεν συγκρίνεται όμως με αυτό που ζήσαμε.Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος ήμασταν δύο βαθμούς πίσω από τον Εθνικό και καταφέραμε και ανεβήκαμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα