Α ΕΣΚΑ | Παπάνογλου: "Ημασταν πιο... μάγκες"

Ο Σπόρτιγκ τα βρήκε "σκούρα" κόντρα στον Τυφώνα για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη και ο Σεραφείμ Παπάνογλου τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να δουλέψει περισσότερο την συγκέντρωσή της μέσα στο παρκέ.

Το superbasket.gr ήταν στο κλειστό του Σπότριγκ και μίλησε με τον αρχηγό της ομάδας:

Πού πιστεύεις ό,τι κρίθηκε το παιχνίδι με τον Τυφώνα;

"Στην αποφασιστικότητά μας στο τέλος. Ήμασταν πιο "μάγκες", πήγαν να μας κλέψουν το παιχνίδι. Η διαιτησία ήταν πάρα

πολύ κακή αλλά δείξαμε οτι είμαστε πιο μάγκες και στο κρίσιμο σημείο πήραμε το παιχνίδι. Θέλουμε όλοι οι παίχτες και το τεχνικό επιτελείο να αφιερώσουμε τη νίκη αυτή στον πρόεδρο του "Sporting Club" για το παιδάκι του που ήρθε σήμερα στη ζωή και στον υπέροχο αυτό κόσμο που είναι και φέτος δίπλα μας".

Ποια εικόνα έχεις σχηματίσει για τη φετινή Ά ΕΣΚΑ, μετά το πέρας των τριών αγωνιστικών;

"Δεν μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα απο τώρα ποια είναι η εικόνα της κατηγορίας. Μόνοι μας χάσαμε το παιχνίδι στην Ηλιούπολη, μόνοι μας κερδίσαμε σήμερα. Πιστεύω πως στο χέρι μας είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Προχωράμε και κοιτάμε μπροστά".

Ήσουν ο πρώτος που είπε το "ναι" για το χτίσιμο της νέας ομάδας. Ποιο ήταν το αρχικό πλάνο τον Ιούνιο και κατά πόσο έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα;

"Η πρώτη μου σκέψη ήταν οτι αν μείνει ο προπονητής μας (Αλέξης Καρατζάς), εγώ θα είμαι μαζί του. Δεν είχα εγώ κάποιο πλάνο, έμεινε ο κόουτς και έμεινα και εγώ.

Το αρχικό πλάνο ήταν να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική ομάδα για φέτος και χάρη στα παιδιά του "Sporting Club" που έκαναν ουκ ολίγα πράγματα αυτό το καλοκαίρι για το σύλλογο, είμαστε εδώ ενωμένοι, κόσμος και παίχτες και προχωράμε όλοι μαζί".

Νιώθεις δικαιωμένος που έμεινες στην ομάδα, παρά την έβδομη θέση που τερματίσατε πέρυσι;

"Είμαι τρελός Σπορτιγκίτης, στα δύσκολα πρέπει να είμαι με την ομάδα. Η ομάδα περνάει μία δύσκολη φάση και εγώ είμαι εδώ. Θα κάνω τα πάντα για την ομάδα".

Τι συναισθήματα σου άφησε η περσινή χρονιά και τι στόχους έχεις για αυτήν που ξεκίνησε;

"Η περσινή χρονιά ξεκίνησε ιδανικά και τελείωσε τραγικά. Η φετινή είναι πιο ομάδα απο την περσινή, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι".

Έχετε κάνει το 2/2 στην έδρα σας. Ποντάρετε σε μία δυνατή έδρα φέτος;

"Η έδρα μας είναι το όπλο μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να περάσει απο εδώ μέσα αλλά πρέπει να παίρνουμε όλα τα παιχνίδια μέσα-έξω. Τώρα πάμε σε ένα δύσκολο ματς στου Ζωγράφου, θα πάμε όμως να το πάρουμε. Είναι ένα "ντέρμπι", πάμε να το πάρουμε χωρίς δεύτερη σκέψη".

Ο Αλέξης Καρατζάς παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας και φέτος. Είναι ο καταλληλότερος για το στυλ της ομάδας;

"Είναι ο καταλληλότερος, είναι ο πιο ωραίος τύπος για προπονητής".

Τι πρέπει να κάνετε και να προσέξετε στα εκτός έδρας παιχνίδια;

"Να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο αποφασιστικοί. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Στην Ηλιούπολη ήμασταν 39 λεπτά μπροστά και χάσαμε στο τέλος. Χρειάζεται συγ

Keywords
Τυχαία Θέματα