This is Μπιλμπάο...

Ο Ράουλ Λόπεζ με εύστοχο σουτ δύο πόντων στην εκπνοή του αγώνα σκότωσε την Σιένα και έτσι η Μπιλμπάο υποχρέωσε την ιταλική ομάδα στην πρώτη της ήττα στο Top-16 και έκανε σημαντικό βήμα στην διεκδίκηση της πρόκρισής της στην επόμενη φάση, καθώς επικράτησε με 60-59.

Χωρίς να αποδώσει ούτε στο ελάχιστο το μπάσκετ που είχε δείξει κόντρα στην Ρεάλ

Μπιλμπάο και Σιένα τα "έσπασαν" στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας και οι δύο ομάδες τραγικά ποσοστά ευστοχίας. Μόλις 7 πόντους σημείωσαν οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη και 8 εκείνοι του Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Το σκορ του πρώτου

δεκαλέπτου είναι ένα από χαμηλότερα που έχουν σημειωθεί στην διοργάνωση.

Δυστυχώς το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα μόλις ενός πόντου (21-22).

Μπιλμπάο και Σιένα ανέβασαν τους ρυθμούς και τα ποσοστά τους στην τρίτη περίοδο η οποία έληξε με 39-39. Δραματικό ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι - χέρι στο σκορ. Ο Μπο ΜακΚάλεμπ έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην Σιένα (51-53) στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Κώστας Βασιλειάδης ευστόχησε σε μια από τις δύο βολές που εκτέλεσε, ένα λεπτό πριν από το τέλος και διαμόρφωσε το 52-53. Ο Φίσερ έβαλε μπροστά την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη με 54-53, 22 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Ο Ραούλ Λόπεζ ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την Μπιλμπάο καθώς με δύο δικές του βολές το σκορ έγινε 58-56, 13 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Δια χειρός Θόρντον έγινε το 58-59 υπέρ της Σιένα στα έξι δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, ενώ ο Λόπεζ απάντησε και χάρισε την νίκη στην Μπιλμπάο με 60-59.
Δεκάλεπτα: 7-8, 21-22, 39-39, 60-59

Keywords
Τυχαία Θέματα