NBA | Το... παράπονο του Πολ και το... βαρόμετρο Γκρίφιν!

Ο Κρις Πολ πιστεύει ότι ο Μπλέικ Γκρίφιν είναι το "κλειδί" των Κλίπερς στις βλέψεις τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και εξήγησε ότι η ομάδα του Λος Άντζελες θα φτάσει τόσο μακριά όσο θα είναι σε θέση να την... κουβαλήσει στις πλάτες του ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ. Τι παράπονο έχει από τον εαυτό του;

Ο 28χρονος σούπερ σταρ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γκρίφιν και την προσωπικότητα που μπορεί να βγάλει στο παρκέ ο 24χρονος φόργουορν/σέντερ (2,08μ). Δεν έκρυψε,

πάντως, και το μεγάλο του παράπονο, που έχει να κάνει με τον τίτλο του Πρωταθλητή που δεν έχει κατορθώσει να πάρει ακόμη!

"Ο Μπλέικ είναι ένας από αυτούς τους τύπους που η ηλικία τους δεν έχει να κάνει σε τίποτα με αυτό που είναι και αξίζουν πραγματικά. Ο κόσμος ίσως θεωρεί ότι είναι ακόμα νέο και άγουρο παιδί, αλλά εγώ λέω ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το NBA. Είναι ένας All Star. Η άποψή του είναι υπολογίσιμη και νομίζω ότι η ομάδα μας θα προχωρήσει όσο μακριά μπορέσει να προχωρήσει και ο Μπλέικ. Είναι ο ηγέτης μας και είναι τόσο καλός όσο χρειάζεται για να μας οδηγήσει στο δαχτυλίδι", δήλωσε αρχικά στο ESPNLosAngeles.com ο Αμερικανός πλέι μέικερ (1,83μ.).

Στην κοινή τους θητεία την τελευταία διετία στους Κλιπς, Πολ και Γκρίφιν δεν έχουν και την ιδανική σχέση. Ωστόσο, η κοινή περιοδεία τους το φετινό καλοκαίρι στην Ασία στο περιθώριο της διαφημιστικής καμπάνιας της Nike φαίνεται πως τους έφερε πιο κοντά. "Ήταν σπουδαίο καλοκαίρι", ήταν η ατάκα του "CP3". "Νομίζω ότι και οι δύο καταλαβαίνουμε πως χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να νικήσουμε", πρόσθεσε και εν συνεχεία μίλησε για τον αποκλεισμό από τους Μέμφις Γκρίζλις στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. "Σε μερικά χρόνια δεν θα θυμάμαι ότι κερδίσαμε 56 αγώνες στην κανονική περίοδο. Το μόνο που θα θυμάμαι είναι ότι ήμασταν μπροστά στη σειρά με 2-0 νίκες και χάσαμε 4-2. Εάν δεν είσαι πρώτος, είσαι τελευταίος και αυτό ακριβώς ήμουν τα τελευταία οκτώ χρόνια".

Η παρουσία του Κρις Πολ στο μαγικό πλανήτη είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική, όμως αυτό που λείπει από το παλμαρέ του είναι το δαχτυλίδι του Πρωταθλητή. Και όπως φαίνεται είναι θυμωμένος με τον εαυτό του που στα οκτώ χρόνια που βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου δεν έχει καταφέρει να ανέβει στην κορυφή. Πάντως, δείχνει διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να πετύχει αυτό τον στόχο στο εγγύς μέλλον.

"Ξέρετε, είναι διασκεδαστικό να προβάλω τον εαυτό μου και να κάνω πράγματα για εμένα. Ωστόσο, όταν τελειώνει η μέρα και σκέφτομαι τι έκανα κατά τη διάρκειά της, ποτέ η σκέψη μου δεν ταξιδεύει μακριά από το μπάσκετ. Το μυαλό μου είναι συνέχεια στο μπάσκετ και επικεντρώνομαι κάθε μέρα στο πως θα κερδίσω αγώνες. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητά μου", ανέφερε το νούμερο 4 του ντραφτ του 2005, επιλογή των Νιου Όρλεανς Χόρνετς.

"Όλα κυλούν γρήγορα και οι τραυματισμοί συμβαίνουν σχεδόν κάθε χρόνο. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη χρονιά μου στα πλέι οφ. Η ομάδα είχε δείπνο και όλοι στο τραπέζι έπρεπε να πουν κάτι. Ενας από τους συμπαίκτες μου, πρέπει να ήταν ο Μάικ Τζέιμς, είπε: «Αδράξτε τη στιγμή, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία, διότι δεν θα την έχετε κάθε χρόνο». Εγώ ήμουν υποψήφιος για τον τίτλο του MVP εκείνη τη σεζόν και είχα αρκετές πιθανότητες. Καθόμουν εκεί και ποτέ δεν θα ξεχάσω ότι σκεφτόμουν ότι θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω έναν τίτλο κάθε χρόνο. Αυτή ήταν η τρίτη χρονιά μου στο πρωτάθλημα. Τώρα βρίσκομαι στην ένατη και ακόμα δεν έχω καν βρεθεί κοντά στον τίτλο", πρόσθεσε με... παράπονο ο 28χρονος πόιντ γκαρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα