NBA | Νοβίτσκι: "Κορυφαίος όλων ο Πόποβιτς"

Στον Γκρεγκ Πόποβιτς πρέπει να πιστωθεί η εξαιρετική φετινή πορεία των Σπερς, σύμφωνα με τον Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος εξήρε τη δουλειά που κάνει στο Σαν Αντόνιο ο Αμερικανός τεχνικός και τόνισε ότι είναι ο καλύτερος κόουτς στο NBA!

"Για εμένα, είναι ο κορυφαίος προπονητής του πρωταθλήματος, είναι ιδιοφυία και στις δύο πλευρές του παρκέ", είπε αρχικά για τον Πόποβιτς ο Γερμανός σούπερ σταρ των Μάβερικς και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Στις πρώτες του χρονιές στο Σαν Αντόνιο

η ομάδα του κέρδιζε όλα τα πρωταθλήματα με την άμυνα. Όμως, ο ίδιος είδε ότι το μπάσκετ αλλάζει και προσασμόστηκε στον νέο τρόπο παιχνιδιού. Οι παίκτες πλέον αγωνίζονται πιο ελεύθερα και υπάρχει περισσότερη κίνηση, βασικά μια ομάδα χρειάζεται τέσσερις παίκτες που σουτάρουν καλά στο παρκέ σε όλη τη διάρκεια του ματς και ο Πόποβιτς το κατάλαβε αυτό, έκανε τα πάντα".

Ο διεθνής φόργουορντ του Ντάλας συμπλήρωσε: "Με τον γενικό διευθυντή των Σπερς να τον βοηθάει, ο Πόποβιτς βρήκε τους κατάλληλους παίκτες. Εννοώ, ότι επέλεξαν στον δεύτερο γύρο του ντραφτ παίκτες που κανένας δεν πίστευε ότι μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμοι. Έχουν πολύ καλό τιμ και κάνουν καταπληκτική δουλειά στο να βρίσκουν παίκτες που ταιριάζουν στο σύστημα της ομάδας και ο Ποπ τους κάνει να πιστέψουν στο σύστημα".

"Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να παρακολουθείς τους Σπερς", κατέληξε ο Ντιρκ Νοβίτσκι, κλείνοντας τις δηλώσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα