NBA | «Δένουν» Κάζινς οι Κινγκς

Θετική κατάληξη αναμένεται να έχουν οι συζητήσεις του ΝτεΜάρκους Κάζινς με τους Κινγκς, οι οποίοι επιθυμούν να τον κρατήσουν στο Σακραμέντο για πολλά ακόμη χρόνια.

Οι «Βασιλιάδες» επέλεξαν τον 23χρονο σέντερ (2,11μ.) στο νούμερο 5 του ντραφτ του 2010, χωρίς να έχουν εισπράξει μέχρι στιγμής το 100% από τις δυνατότητες του Αμερικανού. Ο ιδιόρρυθμος και αρκετά οξύθυμος «ψηλός» δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα μέγιστα στις τρεις χρονιές που βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να εμποδίσει τους Κινγκς να τον «δέσουν»

με πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.

Πρόθεση των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί η συνεργασία τους, ωστόσο όπως αναφέρει ο κανονισμός σε περίπτωση που οι σύλλογοι του NBA θέλουν να επεκτείνουν το συμβόλαιο ενός παίκτη που επέλεξαν στον πρώτο γύρο στο ντραφτ του 2010, έχουν προθεσμία να το κάνουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς έκαναν πριν από μερικές μέρες την αρχή προσφέροντας πενταετές συμβόλαιο στον ηγέτη τους, Τζον Ουόλ. Το ίδιο φαίνεται πως θα κάνουν και οι Ιντιάνα Πέισερς με τον Πολ Τζορτζ, ενώ μένει να δούμε αν οι Κινγκς θα ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξαν «Μάγοι» και «Ινδιάνοι».

Ο εξαιρετικά ταλαντούχος Κάζινς φέρεται να διεκδικεί πενταετές συμβόλαιο αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων και πιθανότατα η επιθυμία του θα γίνει πράξη από τους ιθύνοντες της ομάδας του Σακραμέντο. Την περασμένη σεζόν έπαιξε σε 75 αγώνες (74 ως βασικός) με 30,5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο ως αρχηγός των «Βασιλιάδων». Είχε 17,1 πόντους, 9,9 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ και 1,4 τάπες ανά παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα