NBA | Μπακς: "Tanking; Σε καμία περίπτωση!"

Το ντραφτ του 2014 θεωρείται ότι θα είναι ίσως ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του NBA. Αυτό έχει οδηγήσει πολλές ομάδες στη σκέψη να... θυσιάσουν τη φετινή χρονιά σε μια προσπάθεια να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν το νούμερο 1. Και αυτή η σκέψη, έχει οδηγήσει πολύ κόσμο σε διάφορους... συνειρμούς.

Οι φίλοι του μαγικού πλανήτη έχουν στο μυαλό τους βλέποντας την κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι ποιες μπορεί να είναι οι ομάδες που θα πραγματοποιήσουν εσκεμμένα κακή πορεία στο νέο πρωτάθλημα, ώστε να οι πιθανότητές τους για

το νούμερο 1 του ντραφτ να αυξηθούν. Ένας από τους οργανισμούς που φαίνεται ότι οδεύει προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η αποχώρηση των δύο καλύτερων παικτών της ομάδας, του Μόντα Έλις (Ντάλας) και του Μπράντον Τζένινγκς (Ντιτρόιτ) έχει βάλει σε σκέψεις τον κόσμο που ασχολείται με το NBA, θεωρώντας ότι αυτές οι κινήσεις αποσκοπούν σε ενδεχόμενο... πέταγμα λευκής πετσέτας πριν καν αρχίσει η χρονιά. Ωστόσο, ο Τζον Χάμοντ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους για λογαριασμό των Μπακς, βάζοντας τέλος σε οποιαδήποτε σενάρια περί... tanking!

Ο τζένεραλ μάνατζερ των "Ελαφιών" τόνισε ότι το Μιλγουόκι δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί την προσεχή περίοδο στις ορέξεις των άλλων ομάδων, καθώς ο Λάρι Ντρου και οι συνεργάτες του "χτίζουν" ένα σύνολο που πρωτίστως θα παλεύει μέχρι τέλους όλα τα παιχνίδια. Και γιατί όχι, στο άμεσο μέλλον να εξελιχθεί σε ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό!

"Κάποιοι χρησιμοποιούν λέξεις όπως το tanking, όμως εμείς δεν είμαστε σε καμία περίπτωση σε τέτοια φάση" σχολίασε ο general manager John Hammond και πρόσθεσε πως: "Προσπαθούμε να παραμείνουμε τουλάχιστον ανταγωνιστικοί. Πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα. Παρόλα αυτά, θέλουμε πραγματικά να δώσουμε έμφαση στα νιάτα και αντιλαμβανόμαστε διάφορα πράγματα σα να είμαστε ομάδα πρωταθλητισμού. Μπορεί αυτό το group να γίνει ένας κορμός τέτοιου επιπέδου; Ναι, πιστεύω ότι αυτό είναι δυνατό.

Ο Χάμοντ έκανε λόγο για παίκτες που θα δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για το καλό των Μπακς, φέρνοντας αμέσως στη σκέψη του το παράδειγμα του Μπράντον Νάιτ. Ο 22χρονος γκαρντ μετακόμισε το καλοκαίρι που διανύουμε στο Μιλγουόκι από το Ντιτρόιτ και δείχνει έτοιμος να ανέβει επίπεδο. "Πρέπει να έχουμε τους σωστούς ανθρώπους, αυτούς που θα θέλουν να είναι μέλη των Milwaukee Bucks, αυτούς που θα λένε ότι θα δουλέψουν σκληρά για να γίνουν οι καλύτεροι που μπορούν. Οπως για παράδειγμα ο Brandon Knight, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι με σκληρή δουλειά μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του All Star", ήταν τα λόγια του γενικού διευθυντή των Μπακς.

Keywords
Τυχαία Θέματα