HOT SPOT | Στον "αέρα" τα πρωταθλήματα...

Φαίνεται ότι περισσότερες ομάδες δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των Εθνικών πρωταθλημάτων...

Με το Κύπελλο γυναικών βρέθηκε η προσωρινή λύση και τρία ματς θα γίνουν στο Μετς, ένα στο κλειστό του Παπάγου, ένα στην Εργάνη. Ομως στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο. Γιατί το επόμενο Σαββατοκύριακο αρχίζουν όλα τα εθνικά πρωταθλήματα, ενώ σιγά, σιγά ξεκινά η δραστηριότητα σε όλα τα σπορ.

Είναι, λοιπόν, σαφές ότι οι ομάδες πρέπει να αφυπνιστούν και σε συνεργασία με τους Δήμους να λύσουν το θέμα από τώρα. Αλλιώς θα είναι αδύνατη η διεξαγωγή των εγχώριων διοργανώσεων,, όπως έγινε στο Κύπελλο. Διότι δεν μπορεί να γίνουν όλα τα ματς σε 3-4 γήπεδα. Κυρίως στην Αττική, όπου υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα.

Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση πριν από λίγες ημέρες, όμως οι περισσότεροι δεν έδωσαν σημασία. Χρειάζεται όμως προσοχή και το κυριότερο να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους. Υπάρχει μια διαδικασία που αφορά στην Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκηση και την αστυνομία, ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή ενός αγώνα.

Θυμίζουμε τι έγραφε η ανακοίνωση της Τετάρτης:

"Aνακοίνωση για την άδεια διεξαγωγής αγώνα

Σας γνωρίζουμε ότι μετά από συνεννόηση της ΕΟΚ με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για το θέμα της άδειας λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων, οι διοικήσεις των αθλητικών σωματείων θα πρέπει άμεσα να ζητήσουν από τους Δήμους να υποβάλλουν προς την κατά τόπους αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση την ενεργοποίηση, της από το νόμο προβλεπόμενης επιτροπής, η οποία θα επιληφθεί άμεσα της εξέτασης της καταλληλότητας των γυμναστηρίων. Η Περιφέρεια θα πρέπει στη συνέχεια να στείλει την έγκριση στην αστυνομική διεύθυνση, ώστε να μπορέσει ο αγώνας να πραγματοποιηθεί.

Σας ενημερώνουμε ότι τα σωματεία πρέπει να κάνουν αίτημα για την άδεια διεξαγωγής του αγώνα Κυπέλλου, εφόσον συμμετέχουν ή των αγώνων του Πρωταθλήματος της κατηγορίας που συμμετέχουν στην Περιφέρεια στην οποία ανήκουν.

Τα αθλητικά σωματεία θα πρέπει να γνωρίζουν στην ΕΟΚ τις ενέργειές τους για την προώθηση της ρύθμισης του ως άνω αναφερόμενου θέματος".

Keywords
Τυχαία Θέματα