Greeks Abroad | Eurocup: Ένα βήμα από τον τελικό η Μπιλμπάο

Παρά την διαστημική εμφάνιση του Μάλκομ Ντιλέινι (38π.) η Μπιλμπάο έκανε το πρώτο και σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης, καθώς έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Μπουντιβέλνικ με 83-93 στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων.

Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε την Μπιλμπάο να έχει ένα μικρό προβάδισμα, μόλις ενός πόντου (19-20). Στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη συνέχιζαν να προηγούνται και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια

για το ημίχρονο με το σκορ υπέρ τους στο 44-48.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, είχαν επιμέρους σκορ 17-23 και έτσι στο 30ο λεπτό η Μπιλμπάο ήταν μπροστά με 61-71. Στην τελευταία περίοδο η Μπουντιβέλνικ πίεσε και στο 34ο λεπτό μείωσε σε 70-75, αλλά ο Κώστας Βασιλειάδης με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους οκτώ (70-78). Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν την ψαλίδα, αλλά οι παίκτες της Μπιλμπάο ήταν απόλυτα ψύχραιμοι από την γραμμή των βολών και έτσι η ισπανική ομάδα έφτασε στη νίκη με 83-93. Πλέον η Μπιλμπάο στο δεύτερο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες που θα γίνει στην έδρα της θέλει είτε τη νίκη, είτε αν ηττηθεί από την Μπουντιβέλνικ αυτό να γίνει με διαφορά μικρότερη των δέκα πόντων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Μπιλμπάο ήταν ο Λαμόντ Χάμιλτον που φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 26 πόντους. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι δύο Ελληνες, με τον Κώστα Βασιλειάδη να σημειώνει 20 πόντους και να μαζεύει πέντε ριμπάουντ και τον Νίκο Ζήση να ολοκληρώνει το ματς με 14 πόντους. Ο Μάλκομ Ντιλέινι έκανε ό,τι μπορούσε, διέλυσε την άμυνα της Μπιλμπάο με τους 38 του πόντους αλλά δεν είχε βοήθεια από κανέναν άλλο παίκτη της Μπουντιβέλνικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα