Final Four | Παπανικολάου: "Κάτι θα ετοιμάσει ο Ζοτς..."

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος φόρεσε στο παρελθόν τόσο την ερυθρόλευκη όσο και την πράσινη φανέλα και μάλιστα κατέκτησε δύο φορές το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, παραχώρησε συνέντευξη στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ", όπου τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτυπήσει την ΤΣΣΚΑ, καθώς γνωρίζει από τέτοιες ειδικές καταστάσεις και το πιο σημαντικό ότι στον πάγκο του κάθεται ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο για

τη συνεργασία του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Ζοτς, ενώ εξήγησε με ποιο τρόπο ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει τη... ζημιά στην Μπαρτσελόνα.

«Όσο περνούν τα χρόνια, μένουν μόνο οι στιγμές. Οι ευχάριστες είναι βαθιά χαραγμένες όπως υπάρχουν όμως και οι δυσάρεστες αναμνήσεις που επίσης μένουν στο μυαλό», ανέφερε αρχικά ο Παπανικολάου και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις.

Ποιο Ευρωπαϊκό από τα δυο που κατέκτησες χάρηκες περισσότερο; «Είναι σαν να σε ρωτάνε ποιο δάχτυλο πονάει περισσότερο όταν χτυπάς! Υπάρχει διαφορά μιας δεκαετίας στους δυο τίτλους. Τα χάρηκα και τα δυο πάρα πολύ γιατί κάθε τίτλος κρύβει από πίσω μια δύσκολη χρονιά με προβλήματα, τραυματισμούς και πίεση. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιο. Ήμουν και στους δυο σε καλά χρόνια και πέρασα όμορφα τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον Παναθηναϊκό».

Συνεργάστηκες και με τον Ίβκοβιτς και με τον Ομπράντοβιτς. Πως προετοιμάζουν τις ομάδες τους πριν από τόσο σημαντικά παιχνίδια; «Έχουμε να κάνουμε με δυο κορυφαίους προπονητές. Εκτός από τεχνικές γνώσεις έχουν και μια τεράστια εμπειρία. Ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να πιέσουν πολύ την ομάδα τους πριν από τέτοια ματς, συνεπώς προσπαθούν να τους χαλαρώσουν και να σκεφτούν τα τεχνικά ζητήματα. Αυτό που μας μένει είναι αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία, αφού το πάθος περισσεύει φαντάζομαι. Έχουν αρκετά κοινά σημεία στην φιλοσοφία τους».

Θα δεις από κοντά το Final 4; «Όχι. Δεν πήγα στην Κωνσταντινούπολη, θα το δω από την τηλεόραση. Μου αρέσει να βλέπω αγώνες που θέλω εγώ να δω και όχι να με βλέπουν».

Με ποιους παίκτες μιλάς περισσότερο; «Από τον Ολυμπιακό λείπω 15 χρόνια. Οι φίλοι μου είναι αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό οπότε έχω μεγαλύτερη επικοινωνία με τους παίκτες του, είναι και ο κουμπάρος μου εκεί. Και να μιλάμε όμως δεν μιλάμε για μπάσκετ».

Που θα κριθούν τα σημερινά ματς; «Η ΤΣΣΚΑ έχει παίξει φέτος το πιο ελκυστικό μπάσκετ, έχουμε όμως να κάνουμε με ένα αγώνα που όλα γίνονται και με μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός που είναι ομάδα των νοκ άουτ παιχνιδιών. Ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και γνωρίζοντας ότι έχει κάποια μειονεκτήματα ο Ομπράντοβιτς σίγουρα θα έχει ετοιμάσει κάποια πράγματα. Επίσης έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Κανείς δεν ξέρει αν στο τελευταίο λεπτό θα γίνει το οτιδήποτε. Μόνο προβλέψεις μπορούμε να κάνουμε».

Ο Ομπράντοβιτς έχει δηλώσει ότι θα είναι το τελευταίο του Final 4 με τον Παναθηναϊκό, αυτό μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά; «Είναι 12 – 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό και είναι φυσιολογικό κάθε φορά να ψάχνει για νέα κίνητρα για τους παίκτες του. Και στο ποδόσφα

Keywords
Τυχαία Θέματα