EUROBASKET | Ιδού η... Ρόδος για Ντιότ!

Μπορεί ο Τόνι Πάρκερ να... οργίασε στο παιχνίδι με την Ισπανία, οδηγώντας την Γαλλία στον θρίαμβο με τους 32 πόντους που σημείωσε, όμως στο τέλος καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ψυχραιμία του Αντουάν Ντιότ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Ο ταλαντούχος γκαρντ ήταν αλάνθαστος και τις τέσσερις φορές που πήγε στη γραμμή της φιλανθρωπίας κατά τη διάρκεια της παράτασης, ξορκίζοντας το... φάντασμα του Αντουάν Ριγκοντό και του Δημήτρη Διαμαντίδη από το Ευρωμπάσκετ
του Βελιγραδίου.

Οι "τρικολόρ", λοιπόν, θα βρεθούν στο μεγάλο τελικό με τη Λιθουανία και θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο, έχοντας την ταμπέλα του φαβορί. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τον Πάρκερ και τη γενιά του, ενώ για τον Ντιότ θα ξυπνήσουν μνήμες από τη Ρόδο, όπου το 2009 είχε χάσει την πρωτιά από την Εθνική μας ομάδα των Νέων, με πρωταγωνιστές τον Νίκο Παππά, τον Χάρη Γιαννόπουλο, τον Κώστα Παπανικολάου και την... υπόλοιπη συμμορία του Κώστα Μίσσα.

Ο 24χρονος παίκτης δεν εξελίχθηκε στον σούπερ σταρ που περίμεναν οι Γάλλοι, όμως είναι αρκετά χρήσιμος και κάνει σωστά συγκεκριμένες δουλειές πάνω στο παρκέ. Με όπλα το καθαρό μυαλό και την ψυχραιμία του αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα των ΝΒΑer, Τόνι Πάρκερ και Ναντό ΝτεΚολό στα γκαρντ, ενώ το εξαιρετικό του σουτ τριών πόντων (10/18 συνολικά στου τουρνουά) μπορεί να αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες σε ένα παιχνίδι.

Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία ανοίγεται, λοιπόν, μπροστά του και θα έχει πολύ δύσκολο έργο, με στόχο να περιορίσει παίκτες σαν τον Μάντας Καλνιέτις. Τις δυνατότητες τις έχει και αυτό που μένει να αποδείξει αν... βράζει το αίμα του όπως παλιότερα, που του είχαν στερήσει τη λάμψη του χρυσού τα μέλη της "ευλογημένης" γενιάς του ελληνικού μπάσκετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα