A1 | Ο Κορωνιός αναλύει την 6η αγωνιστική

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το "μενού" της 6ης αγωνιστικής της Α1 και ο Αγγελος Κορωνιός ανέλυσε ξανά για λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ και αυτή την "στροφή" του πρωταθλήματος.

Η ανάλυσή του:

Πανιώνιος-Ρέθυμνο AEGEAN

"Σπουδαίο ματς απ’ όλες τις απόψεις, ανάμεσα σε δύο ομάδες που διαθέτουν ποιότητα. Ο Πανιώνιος είναι σίγουρα το φαβορί, καθώς κερδίζοντας μέσα στο Αλεξάνδρειο τον Άρη έφτασε τις πέντε νίκες

σε ισάριθμες αναμετρήσεις, όμως η αναμέτρηση με την ομάδα του Στέργιου Κουφού κρύβει κινδύνους.

Το σημαντικότερο για τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου ύστερα από ένα τέτοιο σερί είναι να κρατήσουν τους τόνους χαμηλά. Αν το κεφάλι τους είναι ψηλότερα απ’ όσο πρέπει, το Ρέθυμνο διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για να κάνει τη ζημιά, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει μία παράδοση καλών εμφανίσεων στη Νέα Σμύρνη".

Ίκαρος-Περιστέρι

"Ο Ίκαρος θέλει να επιστρέψει στις νίκες ύστερα από την ιστορική επιτυχία του απέναντι στον Παναθηναϊκό την 4η αγωνιστική και εκτιμώ ότι θα επιχειρήσει να δώσει από νωρίς το στίγμα του απέναντι στο Περιστέρι, πιέζοντας ασφυκτικά και επιδιώκοντας να πάρει εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο.

Το Περιστέρι έχει στα χέρια του δύο σπουδαίες εντός έδρας νίκες και είμαι βέβαιος ότι η αναμέτρηση με τον Ίκαρο στη Γλυφάδα δεν θα αγχώσει τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο του. Πρώτος τους στόχος είναι να μπουν στο παιχνίδι με σοβαρότητα και πειθαρχία και από εκεί και πέρα αν ο Ίκαρος τους δώσει δικαιώματα, θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία".

ΚΑΟΔ-Παναθηναϊκός

ΚΑΟΔ είναι σε καλό ρυθμό, έχοντας μονάχα μία ήττα στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια (και αυτή απ’ τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ), όμως όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις απ’ το ξεκίνημα της σεζόν, η εξέλιξη τέτοιων παιχνιδιών καθορίζεται πρώτα απ’ όλα απ’ τις διαθέσεις των «αιωνίων».

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έβγαλε νεύρο και εγωισμό κόντρα στη Ρεάλ για την Ευρωλίγκα και με αυτή του η αντίδραση απέδειξε ότι, παρότι είναι εντελώς καινούρια ομάδα, διαθέτει τα αντανακλαστικά και το... στομάχι για να λειτουργήσει υπό πίεση.

Η λογική λέει ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης θα επιδιώξει να «χτίσει» πάνω στην εμφάνιση απέναντι στην ισπανική ομάδα, γνωρίζοντας καλά ότι ο ΚΑΟΔ είναι ένα συμπαγές σύνολο το οποίο απαγορεύεται να υποτιμήσουν οι παίκτες του".

Πανελευσινιακός-Ηλυσιακός

"Ντέρμπι παραμονής, απ’ αυτά που ξέρουμε καλά ότι δίνουν... άγρια ομορφιά στο πρωτάθλημα. Τόσο στον Πανελευσινιακό όσο και στον Ηλυσιακό είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν αυτό το παιχνίδι σαν μία αποστολή χωρίς αύριο, όμως αυτό σαφέστατα ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό για τους γηπεδούχους του Γιώργου Σκαραφίγκα, καθώς ενδεχόμενη εντός έδρας απώλεια από ομάδα με τον ίδιο στόχο θα μετρήσει διπλά.

Απ’ την άλλη πλευρά ναι μεν ο Ηλυσιακός βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, όμως έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι, ανεξάρτητα από τη φύση και το μέγεθος των προβλημάτων, μία ομάδα με νέο προπονητή στον πάγκο της συνήθως «κερδίζ

Keywords
Τυχαία Θέματα