A1 | Μαρκόπουλος: "Εντελώς διαφορετικό ματς ο τελικός"

Πολύ ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε την φετινή σειρά των τελικών της Α1 ο Σούλης Μαρκόπουλος και πρόσθεσε πως το πέμπτο παιχνίδι θα κριθεί στην διάρκεια που θα έχουν οι ομάδες.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τους φετινούς τελικούς: "Είναι καλά και πολύ ενδιαφέρονται παιχνίδια. Υπάρχει αρκετό θέαμα και πολύ εντυπωσιακές τεχνικές αλλαγές, από παιχνίδι σε παιχνίδι".

Για το αν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιο ματς: "Κάθε παιχνίδι έχει τη δικιά του ομορφιά. Θα έλεγα πως το τελευταίο, με τη διαφοροποίηση

του Παναθηναϊκού από ένα σημείο και μετά, ήταν πολύ καλό".

Για τον τελευταίο τελικό: "Θα έχουμε εντελώς διαφορετικό παιχνίδι στο τελευταία τελικό, όπου κανείς δεν μπορεί να κάνει εκτίμηση. Θα κριθεί στο ποια ομάδα θα έχει διάρκεια, θα παλέψει και τι θα εφαρμόσουν οι δύο προπονητές. Αλλά, ό,τι και να κάνουν οι προπονητές, το θέμα είναι το τι θα κάνουν οι παίκτες και σε τι ψυχολογική κατάσταση θα βρεθούν".

Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: "Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έδειξε πως μπορεί να πάρει το 100% από τους παίκτες του και το πετυχαίνει. Με τη σκληρή άμυνα, τα καλάθια στις αντεπιθέσεις και το μεγάλο κέρδος από τα επιθετικά ριμπάουντ. Προσπαθεί με τον τρόπο που παίζει, όλοι οι παίκτες να έχουν ρόλο. Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στον άξονα Διαμαντίδης-Μπατίστ αλλά και στη μέρα που θα βρεθεί ο Γιασικεβίτσιους. Αλλά, έχει την ικανότητα να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του, εκεί που δεν το περιμένεις".

Για το τι μπορεί να κερδίσει το ελληνικό μπάσκετ από τους τελικούς: "Δεν μπορούν να φτάσουν οι άλλες ομάδες στο επίπεδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Αρκετοί έχουν απαξιώσει την αίγλη που είχε παλιά το ελληνικό μπάσκετ και λόγω της οικονομικής κατάστασης. Δεν μπορούν να στοχεύσουν ψηλά οι υπόλοιπες ομάδες και αυτό είναι άσχημο. Αυτό θα πρέπει να το ξεπεράσουν και να στηριχθούν σε γερές βάσεις, γιατί το ελληνικό μπάσκετ μας έχει δώσει επιτυχίες και γι’ αυτό ελπίζουμε η Εθνική ομάδα να φέρει επιτυχίες και να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Keywords
Τυχαία Θέματα