A1 | Ένα ματς, ένας νικητής, ένας πρωταθλητής!

Τα ψέματα τελειώσαν! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται για πέμπτη και τελευταία φορά στη σειρά των τελικών της Α1, με τους ερυθρόλευκους να θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, και να κλείσουν ιδανικά μια ονειρεμένη σεζόν, ενώ τους πράσινους να στοχεύουν στην υπεράσπιση του θρόνου τους και ταυτόχρονα να δώσουν συνέχεια στη δυναστεία τους.

Οι Πειραιώτες έχουν προσπαθήσει

πολλές φορές τα τελευταία χρόνια να πάρουν τον τίτλο από τον αιώνιο αντίπαλό τους, ωστόσο δεν τα έχουν καταφέρει και αυτό αποτελεί διακαή πόθο τους. Οι εντυπωσιακοί πιτσιρικάδες του Ντούσαν Ίβκοβιτς τρέλαναν όλη την Ευρώπη με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και θέλουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με τον καλύτερο τρόπο. Σύμμαχός τους σε αυτή την προσπάθεια θα είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο φέτος είναι κανονικό… κάστρο, καθώς σε 28 αγώνες ο Ολυμπιακός μετράει 27 νίκες, με μοναδική ήττα αυτή από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε μία εποχή που η εικόνα της ομάδας ήταν τελείως διαφορετική από τη σημερινή.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, με τον Σέρβο τεχνικό να ζητάει από τους παίκτες του επιθετική άμυνα, ασταμάτητο τρέξιμο, ώστε να… σκάσουν τους φιλοξενούμενους και φυσικά πλήρη έλεγχο των ριμπάουντ, με την προετοιμασία για την αποψινή αναμέτρηση να ολοκληρώνεται χθες παρουσία του Γιώργου Αγγελόπουλου και του Γιώργου Σκινδήλια.

Από την άλλη, ο μόνιμος πρωταθλητής Παναθηναϊκός θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή και να αποδείξει σε όλους ότι η ομάδα μόνο γερασμένη και κορεσμένη δεν είναι. Οι πράσινοι πηγαίνουν στο φαληρικό στάδιο με στόχο να επαναλάβουν τον άθλο του 1999, όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα σε πέμπτο παιχνίδι μέσα στο ΣΕΦ, αλλά συνάμα να δώσουν συνέχεια στο σερί τεσσάρων επιτυχιών σε ισάριθμα ματς που κρίθηκαν στις τρεις νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα έχει όλα τα όλα διαθέσιμα στη φαρέτρα του, αφού και ο τραυματισμός του Στράτου Περπέρογλου στον τέταρτο τελικό του ΟΑΚΑ αποδείχθηκε επιπόλαιος. Ο Σέρβος τεχνικός θέλει να δει από τους παίκτες του πάθος και μεγάλη θέληση για το διπλό, ενώ ζητάει έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, χαμηλό ρυθμό στο παιχνίδι και επιθέσεις πέντε εναντίον πέντε. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε παρουσία του Θανάση Γιαννακόπουλου, ενώ της αποστολής στον αποψινό αγώνα θα ηγηθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός εν όψει της επόμενης σεζόν.

Πάντως, το... ντέρμπι θα αρχίσει λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του τελικού στην κλήρωση των διαιτητών του αγώνα. Στη διαδικασία αναμένεται να μπουν τα ονόματα των Χρήστου Χριστοδούλου, Σπύρου Γκόντα, Τόμι Σχινά, Γιώργου Τανατζή, Παναγιώτη Αναστόπουλου και Γιάννη Φούφη, ενώ εκτός κληρωτίδας θα μείνουν οι Πηλοΐδης, Καρακατσούνης και Κορομηλάς, που βρίσκονται στην Ισπανία για σεμινάριο της FIBA. Παρόντες θα είναι εκπρόσωποι των δύο ΚΑΕ και αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις τους, καθώς έχουν εκφραστεί εκατέρωθεν παράπονα για την απόδοση των γκρι και στα τέσσερα προηγούμενα ματς.<

Keywords
Τυχαία Θέματα