Θες να βάλεις λεφτά; Δεν μας κάνεις!


Θα έρθει ο πρίγκιπας ή όχι; Θα φτάσει η πρόταση από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα; Αυτά τα ερωτήματα είναι τα μόνα που πρέπει να απασχολούν τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Επειδή πολύ απλά, ζητούμενο στην όλη ιστορία είναι να γιγαντωθεί εκ νέου το «τριφύλλι».

Εννοούμε οικονομικά, επειδή ως μέγεθος ποτέ δεν... συρρικνώθηκε. Και μιλάμε για επενδύσεις που αν προχωρήσουν, δεν θα βοηθήσουν μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά, ακόμη και την ίδια την χώρα. Καθώς θα ανοίξει η πόρτα
προς το μέρος του πλανήτη που υπάρχουν τεράστια κεφάλαια προς διάθεση. Ένα γαϊτανάκι εξελίξεων θα προκληθεί, καθώς αν μπουν όλα αυτά τα χρήματα, αυτόματα θα μπει στην διαδικασία αυτή και ο Ολυμπιακός, ενώ και οι υπόλοιπες ομάδες αναγκαστικά θα πρέπει να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, ή θα πρέπει να κινούνται πολύ πιο σοβαρά και έξυπνα, βελτιώνοντας όλους τους άλλους τομείς που είναι ικανοί να σε κρατήσουν ποδοσφαιρικά όρθιο (σκάουτινγκ, ακαδημίες κλπ).

Κι όμως. Στην χώρα που ζούμε, προφανώς όλα αυτά δεν είναι αποδεκτά. Βλέπετε, θα βρεθεί κάποια Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να βάλει... φρένο. Προφανώς, όποιος θέλει να βάλει λεφτά (είτε είναι ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ, είτε είναι ο πρίγκιπας της... Ζαμούντα, είναι ο πλανητάρχης, είτε ο οποιοσδήποτε τέλος πάντων) δεν είναι αποδεκτός.

Θα μας πει κάποιος πως υπάρχουν νόμοι που πρέπει να τηρούνται. Μαζί του κι εμείς. Αλλά ποιος είπε ότι ακόμη κι αυτό δεν έχει προβλεφθεί; Με διάφορους τρόπους μπορεί ο οποιοσδήποτε να ξεπεράσει τα προβλήματα αυτού του είδους. Απλά, μας γεννιούνται διάφορες απορίες, καθώς δεν είναι δυνατόν από τους ανθρώπους της ΕΕΑ να προεξοφλείται πως δεν πρόκειται να εγκριθεί κάποια τέτοια μεταβίβαση μετοχών. Είδαν για τι μιλάμε; Έκαναν έλεγχο στο... μέλλον, ή μήπως έχουν κληρονομικό χάρισμα. Και στην τελική, για να μην το κουράζουμε, όσοι αποδέχονταν τους Μπέους και τους παράγοντες αυτού του είδους, δίνοντας άδειες συμμετοχής, ε δεν γίνεται να βάζουν φρένο σε πραγματικούς επενδυτές. Μη μας πει κανείς ότι έριξαν τον Βόλο στην Δ’ Εθνική. Αυτό έγινε όταν ο Μπέος μπήκε φυλακή για το σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόςφαιρο και ουσιαστικά ίσχυε το... βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε-έξι!

Όπως και να έχει, εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να σταματήσει τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν. Κοινώς, αν όντως έρθει εδώ ο πρίγκιπας ή κάποιος άλλος, για να βάλει... ζεστό χρήμα στον Παναθηναϊκό, όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Και για να μην παρεξηγηθούμε, το όπως πρέπει σημαίνει νόμιμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα