Συνετρίβη αεροσκάφος του ΝΑΤΟ

ΔΕΙΤΕ: Τη στιγμή της πτώσηςΜαχητικό αεροσκάφος F-16 που μετείχε στις επιχειρήσεις στη Λιβύη συνετρίβη σήμερα την ώρα της προσγείωσής του σε βάση στη Σικελία, στην Ιταλία, δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο πιλότος του είχε προλάβει να χρησιμοποιήσει με ασφάλεια το σύστημα εκτίναξης.

«Ένα F-16 συνετρίβη στη βάση της Σιγκονέλα.
Ο πιλότος χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης και τώρα εξετάζεται η κατάστασή του», δήλωσε ο αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το αεροσκάφος, το οποίο δεν βρισκόταν σε αποστολή, μετέβαινε από τη βάση του Ντετσιμομάνου, στη Σαρδηνία, σε αυτήν της Σιγκονέλα, στη Σικελία, διευκρίνισε ο ίδιος, ο οποίος αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω προς το παρόν.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, Ansa, η συντριβή του αεροσκάφους, που φέρεται να ανήκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκάλεσε το προσωρινό κλείσιμο της βάσης.

Η βάση του αεροσκάφους αυτού είναι στο Ντετσιμομάνου. Εκεί βρίσκεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης 12 καταδιωκτικών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τις επιχειρήσεις επιβολής της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων στη Λιβύη, προσέθεσε το Ansa.













Keywords
Τυχαία Θέματα