Παγκόσμια Αγανάκτηση!!!

Πάνω από 88 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη
Με το σύνθημα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες όλου του κόσμου κατέκλεισαν το Σάββατο τους...
δρόμους διαδηλώνοντας υπέρ της αλλαγής και της δημοκρατίας και ενάντια στην διαφθορά.

Οι «Αγανακτισμένοι» της Wall Street ανταποκρίθηκαν το Σάββατο στο παγκόσμιο κάλεσμα των Ισπανών «indignados» και πλημμύρισαν τους δρόμους της Νέας Υόρκης, ενώ μαζικές διαδηλώσεις
σημειώθηκαν και σε Σικάγο, Βοστώνη, Λος Άντζελες και Μαιάμι.

Στη Νέα Υόρκη μάλιστα, οι αστυνομία προχώρησε σε 88 συλλήψεις.

Οι Ιταλοί "Αγανακτισμένοι" ξεπέρασαν τις 200.000, ενώ δεν έλειψαν τα βίαια επεισόδια.

Κουκουλοφόροι εισήλθαν στην διαδήλωση, έστησαν οδοφράγματα, πέταξαν προς τους αστυνομικούς, πέτρες, γυαλιά και ξύλα και προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε τράπεζες και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών.

Στο Λονδίνο, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι προσπάθησαν να πλησιάσουν το χρηματιστήριο της πόλης, ωστόσο, εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε συλλήψεις.

Στη Μαδρίτη, πραγματοποιήθηκαν περίπου εφτά πορέιες και όλες κατέληξαν στην Πουέρτα ντελ Σολ.

Στο Βερολίνο διαδήλωσαν περίπου 4.000 άνθρωποι άλλοι 5.000 διαμαρτυρήθηκαν στη Φρανκφούρτη έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιηθήκαν και σε πολλές πόλεις της Ν. Ζηλανδίας, ενώ περισσότεροι από 2.000 πολίτες, διαδήλωσαν έξω από τράπεζες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Στο Τόκυο πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε για την πυρηνική ενέργεια, αλλά και για την οικονομική κρίση.

Στις Φιλιππίνες οι Αγανακτισμένοι κατήγγειλαν την αμερικάνικη ιμπεριαλιστική πολιτική, ενώ στη Σεούλ καταδίκασαν την κακή διαχείριση που ευνοεί τους λίγους και πλήττει τους πολλούς.

protothema


Keywords
Τυχαία Θέματα