Μέλη των Anonymous νοικοκυρές, φοιτητές και ειδικοί ασφάλειας

Τα μέλη του περίφημου hacking group Anonymous περιλαμβάνουν νοικοκυρές μέχρι και ειδικούς ασφάλειας πληροφορικής, σύμφωνα με μια ομάδα ειδικών που ισχυρίζονται ότι έχουν διεισδύσει στην ομάδα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο συνέδριο της RSA, ο Akamai διευθυντής ασφάλειας πληροφοριών στη Joshua Corman, υποστήριξε ότι
η ομάδα αυτή των χακτιβιστών, περιέχει ένα ευρύ φάσμα μελών, με διαφορετικά επίπεδα τεχνολογικής γνώσης.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η ομάδα περιλαμβάνει πολίτες από ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα, από νοικοκυρές, μαθητές και φοιτητές μέχρι και στελέχη επιχειρήσεων. Ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα ενδέχεται να μην διαθέτουν γνώσεις hacking.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο μεγάλος αριθμός των φοιτητών που συμμετέχουν στους Anonymous, οφείλεται στην αποτυχία των κρατών, να εντάξουν τα παιδιά που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το hacking και θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον χώρο αυτό.

Στο πάνελ ήταν επίσης ο Aaron Barr, ο οποίος ήταν γνωστός ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ασφάλειας HB Gary, λίγο πριν οι Anonymous τον βάλουν στο στόχαστρο ως αντίποινα για το ερευνητικό του έργο σχετικά με τον εντοπισμό της ταυτότητας μελών της ομάδας.

Εξήγησε ότι οι LulzSec αρχικά διέκοψαν από τους Anonymous, αφού οι επικεφαλείς ήταν απογοητευμένοι με την καθυστερημένη λήψη αποφάσεων στο εσωτερικό της ομάδας, προσθέτοντας ότι λειτουργεί περίπου σαν μια «ειδική ομάδα επιχειρήσεων».

Επίσης παρόν ήταν και ο Will Gragido, υπεύθυνος της σειράς προϊόντων της DVLabs της HP, ο οποίος συμβούλευσε τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να μετριάσουν τον κίνδυνο παραβίασης από τους χακτιβιστές, να εξετάσουν τον τομέα της άμυνας σε βάθος, συμπεριλαμβανομένων της διαχείρισης των επιθέσεων DDoS και της ασφάλειας των εφαρμογών.

Η πρόληψη και η προετοιμασία είναι το κλειδί, πρόσθεσε και δεν αρκεί να είμαστε έτοιμοι μόνο για ένα είδος κινδύνου.


Keywords
Τυχαία Θέματα