«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός, ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή


Η κυβέρνηση υποφέρει από καθυστερήσεις, αντιφάσεις και αστοχίεςΠρο των πυλών είναι πλέον ο ανασχηματισμός, στον βαθμό που δεν θα προκύψουν εκλογές. Όποια κι αν είναι η λύση των ξένων, όμως, το παιχνίδι παίζεται στο εσωτερικό.

Η κυβέρνηση υποφέρει και από καθυστερήσεις και από αντιφάσεις και από αστοχίες. Για τη συντριπτική πλειονότητα των στελεχών είναι δεδομένο ότι αυτός ο κύκλος δεν μπορεί να κλείσει χωρίς πολιτική κίνηση. Αν και ο ανασχηματισμός
δεν μπορεί να αποκλειστεί ανά πάσα στιγμή, οι περισσότεροι τον τοποθετούν αμέσως μετά την έγκριση του οδικού χάρτη από το υπουργικό συμβούλιο.

Οι απερχόμενοι υπουργοί, όπως αναφέρει το Έθνος, θα τον έχουν ψηφίσει και οι νέοι θα ξέρουν ποιο πρόγραμμα καλούνται να υπηρετήσουν. Οπότε, δικαιολογίες δεν θα υπάρχουν για κανέναν. Και, στη συνέχεια, στη Βουλή θα τελειώσουν τα ψέματα και για τους βουλευτές, οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν με την ψήφο τους, και όχι με δηλώσεις ήξεις-αφήξεις στα ραδιόφωνα, στα διλήμματα που θα θέσει ο Γ. Παπανδρέου. Αλλιώς, ο μόνος δρόμος που θα μένει θα είναι οι εκλογές. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται αρνητικοί.

«Η πολιτική σταθερότητα είναι όρος για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Θεωρώ ότι οι εκλογές αυτή τη στιγμή θα είναι έγκλημα σε βάρος της χώρας και του λαού της», δήλωσε στον «Real» ο Μ. Παπαϊωάννου.

«Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να προχωρήσει χωρίς συναινέσεις. Δεν μπορούμε να παλεύουμε μόνοι μας», επισήμανε από την πλευρά του ο Λ. Γρηγοράκος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Για άλλη μία φορά, ο κ. Τσίπρας και δυστυχώς το κόμμα που εκπροσωπεί με τις συνιστώσες του, δείχνουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί πού βρίσκονται. Δείχνουν ότι έχουν μια τελείως παιδαριώδη αντίληψη για την πολιτική ζωή του τόπου».
Keywords
Τυχαία Θέματα