Καταγγελία για νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης


Προσφατα συνοδευσα συγγενικο μου ανημπορο προσωπο στο νοσοκομειο Aλεξανδρουπολης. Tο ραντεβου μας για το τμημα ενδοσκοπησεων ηταν στις 9.
Αφου τελειωσαμε με τα γραφειοκρατικα (εισιτηριο κλπ) ξεμπλεξαμε στις 11.30. Μια λεξη ηταν το ξεμπλεξαμε αφου περιμεναμε καποιον αρμοδιο γιατρο να μας δωσει το
εξιτηριο ...τελικα φυγαμε στη μια το μεσημερι. Ακομη ομως δεν ειχαν παρει μεσα για ενδοσκοπηση εναν 75χρονο ο οποιος περιμενε απο τις 8 το πρωι (και ηταν ηδη μια μεσημερι και ο ανθρωπος ηταν ακομη νηστικος!). Οταν ο συνοδος του απευθυνθηκε σε γιατρο της πνευμονολογικης και του ειπε οτι μαλλον ξεχασατε τον ανθρωπο μου ο γιατρος με μια απαθεια απαντησε.... 'Περιμενετε'!!!! Ποσο ακομη δηλαδη? Το πιο ωραιο ομως ηταν αυτο που εζησα στην αναμονη στο τμημα ενδοσκοπησεων. Υπερηλικας ειχε ραντεβου με γιατρο και καποια στιγμη οταν ρωτησε τι γινεται αφου περιμενε πανω απο διωρο μια νοσοκομα του ειπε δεν μπορουμε να βρουμε την γιατρο και το κινητο της δεν απαντα. Ψαξτε την μηπως και την βρειτε εσεις στο (τεραστιο) νοσοκομειο! Ενας παππους δηλαδη να ψαχνει την γιατρο! Αυτα δεν γινονται ουτε στην αφρικη. Κατοπιν εμαθα οτι ο παππους δεν αντεξε και εφυγε σπιτι του(2 ωρες δρομος απο το νοσοκομειο)! Και συνεχιζω. Ξερετε οτι αν πας σε γιατρο π.χ. Στην πνευμονολογικη κλινικη και θες να κανεις αξονικη τι γολγοθας σε περιμενει? Σου λεει ο γιατρος να κανεις αξονικη. Ωραια. Πρεπει να κλεισεις ραντεβου στον αξονικο. Κατοπιν πρεπει να κλεισεις αλλο ραντεβου στην πνευμονολογικη (εξωτερικα ιατρεια) για να σου ετοιμασουν την ιατρικη παραπεμπτικη γνωματευση για τον αξονικο (και αυτο γιατι μαλλον ο γιατρος που σου λεει αρχικα να κανεις αξονικη βαριεται να γραψει εκεινη την στιγμη το παραπεμπτικο-δεν εξηγειται αλλιως -βαριεται πραγματικα!)- και παλι δεν ειναι σιγουρο οτι στο ραντεβου θα σου δωσει το παραπεμπτικο και δεν θα σου πει ελα αλλη μερα. Επιτελους καποιος υπευθυνος-ανευθυνος αρμοδιος μπορει να δωσει μια λυση να μην κλεινει ο ασθενης εκατο ραντεβου (ελα να σε δουμε, ελα παλι για το παραπεμπτικο αλλη φορα, ελεος πια). Αισχος που ταλαιπωρουν τοσους ανημπορους ασθενεις και μεγαλους σε ηλικια ανθρωπους. Απανθρωπια και γαιδουρια .ας δωσει καποιος μια εντολη οτι απο την στιγμη που ο γιατρος δινει εντολη για αξονικο να σου δινει εκεινη την στιγμη και το παραπεμπτικο. Τοσο δυσκολο ειναι? Και κουβαλανε τον κοσμο απο χιλιομετρα μακρια ξανα και ξανα στο νοσοκομειο! Και παλι αισχος.
Keywords
Τυχαία Θέματα