"Ηλιακοί" θα είναι πλέον οι στρατιώτες στην Αγγλία



Μία ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια της Γλασκόβης, Loughborough, Strathclyde, Leeds, Reading και Brune κατάφερε να κατασκευάσει για λογαριασμό του Βρετανικού στρατού μια ηλιακή ενεργειακή στολή την οποία θα προμηθευτεί το πεζικό. Η εν λόγω στολή θα είναι ελαφρύτερη με αποτέλεσμα ο στρατιώτης να μπορεί να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η νέα στολή θα έχει ένα σύνολο από φωτοβολταϊκά κύτταρα και θερμοηλεκτρικές συσκευές
όπου θα εκμεταλλεύονται το φως του ήλιου και την διαφορά θερμοκρασίας του εξωτερικού μέρους της στολής σε σχέση με το εσωτερικό.

Μαζί αυτές οι τεχνολογίες θα μπορούν να παρέχουν ικανοποιητική ηλεκτρική ενέργεια όλο το εικοσιτετράωρο, την οποία θα εκμεταλλεύεται ο στρατιώτης.

Κάθε πεζοναύτης κουβαλάει πάντα μαζί του μπαταρίες για να μπορεί να φορτίσει τα όπλα του, ασυρμάτους, GPS κ.α. Αυτές οι μπαταρίες μπορεί να ζυγίζουν 5 με 7 κιλά. Το συνολικό φορτίο που κουβαλά ένας πεζοναύτης μπορεί να φτάνει τα 45 με 70 κιλά.

Οι ερευνητές με την ανακάλυψη αυτή θέλουν να πετύχουν μείωση βάρους στις μπαταρίες της τάξεως του 50% ώστε να είναι ελαφρότερη η στολή και να μπορούν να διανύουν μεγαλύτερη απόσταση χωρίς να τους εμποδίζει η έλλειψη ενέργειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα