Ποιοι είναι οι νέοι της κυβέρνησης


Τα βιογραφικά των «εννιά» που συμμετέχουν στο νέο σχήμαΕπτά «πρωτάρηδες», νέα πρόσωπα χωρίς προηγούμενη κυβερνητική θητεία, συμμετέχουν στο νέο σχήμα που προέκυψε από τον ανασχηματισμό.

Πρόκειται για: Τον βουλευτή Κοζάνης Πάρη Κουκουλόπουλο, που ορίσθηκε υφυπουργός Εσωτερικών, τον εξωκοινοβουλευτικό σύμβουλο
του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου Παντελή Τζωρτζάκη, που ορίσθηκε υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αρμοδιότητα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον ευρωβουλευτή Σταύρο Λαμπρινίδη, που ορίσθηκε υπουργός Εξωτερικών, τον βουλευτή Α' Αθήνας Παντελή Οικονόμου, που ορίσθηκε υφυπουργός Οικονομικών, τον βουλευτή Αχαΐας Κώστα Σπηλιόπουλο, που ορίσθηκε υφυπουργός Άμυνας, τον βουλευτή Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα, που ορίσθηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τον βουλευτή Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο, που αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου.

Άλλοι δύο, ο πρώην υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης, επανέρχονται (σσ. αναλαμβάνουν καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης και υφυπουργού Υγείας αντίστοιχα). Ο πρώτος ύστερα από μακρά απουσία δέκα ετών και ο δεύτερος από το Σεπτέμβριο του 2010.

Ακολουθούν τα βιογραφικά τους:





Σταύρος Λαμπρινίδης

Δικηγόρος-Διεθνολόγος





Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962.

Σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Άμχερστ (Amherst College) των ΗΠΑ και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Γέιλ (Yale).

Από το 1988 ως το 1993 εργάστηκε ως δικηγόρος στη νομική εταιρία Wilmer, Cutler & Pickering στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

Την περίοδο 1994-1996, ήταν ειδικός σύμβουλος του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, το 1996 ήταν διευθυντής του επιτελείου του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου και στη συνέχεια, διετέλεσε γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού στο υπουργείο Εξωτερικών (1996-1999).

Το ίδιο χρονικό διάστημα (1996-1999), ήταν μέλος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ.

Το 1999, διορίστηκε πρέσβης εκ προσωπικοτήτων και συμμετείχε στη Συντονιστική Επιτροπή του υπουργείου Εξωτερικών για τη διαπραγμάτευση εννέα διμερών συμφωνιών με την Τουρκία, που υπογράφηκαν το 2000.

Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην κυβερνητική Ομάδα Διοίκησης για το συντονισμό της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Την περίοδο 1998-2004, δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, στην Ελληνική Διπλωματική Ακαδημία και στην Ελληνική Αστυνομική Ακαδημία. Το 1999, αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ντονιέτσκ της Ουκρανίας.

Τον Ιούνιο του 2004, εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια, εξελέγη αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του
Keywords
Τυχαία Θέματα