Διόρθωσε η Apple το λογισμικό των iPhone και iPad

Μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε από το γεγονός ότι τα κινητά iPhone και οι ταμπλέτες iPad καταγράφουν την εκάστοτε γεωγραφική θέση του χρήστη, αποθηκεύοντας κρυφά χωρίς κρυπτογράφηση τα σχετικά δεδομένα μέχρι και για ένα έτος, η Apple, όπως είχε υποσχεθεί, προχώρησε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στην έκδοση ενός αναβαθμισμένου λογισμικού για τις 'έξυπνες' συσκευές της, που διορθώνει το πρόβλημα.

Όπως μεταδίδει
το ΑΠΕ, η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος iOS 4.3.3, που είναι διαθέσιμη μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος iTunes, εμφανίζεται αυτόματα, όταν μια συσκευή iPhone, iPod Touch ή iPad κάνει συγχρονισμό. Η εταιρεία, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, προχώρησε σε σημαντική μείωση του μεγέθους του φακέλου αποθήκευσης των δεδομένων εντοπισμού γεωγραφικής θέσης, καθώς και σε κατάργηση της αποθήκευσης ασφαλείας (back-up) αυτών των δεδομένων στο iTunes.
Επίσης οι συσκευές iPhone και iPad θα μπορούν πλέον να μην συλλέγουν τα σχετικά δεδομένα θέσης, όταν ο χρήστης επιθυμεί κάτι τέτοιο, απενεργοποιώντας την υπηρεσία Location Services, οπότε θα διαγράφονται και τα μέχρι τότε καταγραμμένα δεδομένα.
H Apple αρνήθηκε ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις των χρηστών και απάντησε ότι η συλλογή των γεωγραφικών δεδομένων γίνεται για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης των χρηστών, όπως για την παροχή στοχευμένων διαφημιστικών μηνυμάτων. Επειδή, όμως, αναγνώρισε ότι η συλλογή αυτών των στοιχείων (συντεταγμένων γεωγραφικού μήκους και πλάτους, σε συνδυασμό με τον χρόνο) σε μια κρυφή βάση δεδομένων δημιουργούσε εύλογες ανησυχίες, για πιθανή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, προχώρησε στις ανωτέρω διορθωτικές κινήσεις.


Keywords
Τυχαία Θέματα