«Βροχή» από βραβεία για το Xperia Z

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίσημη ανακοίνωσή του.

Δελτίο Τύπου

Τα βραβεία για τη νέα ναυαρχίδα της Sony, Xperia Z, ήδη ξεκίνησαν αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση του.

Το Xperia Z απέσπασε 3 συνολικά βραβεία:

«Best of CES» από το TechnoBuffalo με το σχόλιο του συντάκτη: "Η Sony έβαλε τρίποντο. Το Xperia Z συνδυάζει απίστευτα το στυλ,
με την δύναμη«Best in Show Best Cell Phone» από το TechRadar«CES 2013 Editor’s Choice Award» από το Popular Mechanics

Ήταν υποψήφιο σε άλλες 3 κατηγορίες:

Τελική λίστα υποψηφίων για τα βραβεία Best of CES της CNET’s Best of CES της LAPTOP Best in Show της Ubergizmo

Τέλος ήταν εξαιρετική και η κάλυψη του Xperia Z από τα ξένα ειδησεογραφικά και κλαδικά portals.

Highlights αναφορές:

Ο δημοσιογράφος της The Wall Street Journal, Daisuke Wakabayashi έγραψε σχετικά: «Είναι το πρώτο smartphone της Sony που διαθέτει τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά για να ανταγωνιστεί τα Galaxy S και iPhone των Samsung και Apple αντίστοιχα. Επίσης, θα αποτελέσει και το σημείο αναφοράς για την στρατηγική της Sony στην συγκεκριμένη αγορά. Tο κινητό, διαθέτει κάμερα στα 13 Megapixels με πολλά στοιχεία από τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της Cybershot ενώ στην νέα του οθόνη εφαρμόζεται η εμπειρία της εταιρείας στην κατασκευή υψηλής απόδοσης τηλεοράσεων».

Η Carolina Milanesi, στην Gartner σχολίασε: «Tο 2013, η Samsung δεν θα κάνει τον περίπατο που απόλαυσε το 2012 όσο αφορά στο οικοσύστημα του Android. Η Sony θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο στα σίγουρα».

Ο Ben Woods, του CCS Insight έγραψε: «Tο Xperia Z είναι η πιο ελκυστική ναυαρχίδα που έχουμε δει από την Sony έως σήμερα, αλλά ωσότου να δούμε και τις αντίπαλες συσκευές στο Mobile World Congress τον επόμενο μήνα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο ανταγωνιστικό είναι. Πάντως, αποτελεί το μέτρο σύγκρισης για τις ναυαρχίδες του 2013 και επιβεβαιώνει ότι η 5 ιντσών οθόνη είναι το «must» για όλους τους κατασκευαστές το 2013 εκτός από την Apple. Το 2013 είναι μία κρίσιμη χρονιά για την Sony, και το Xperia Z θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, επιτρέποντας στην Sony να κοιτάξει κατάματα τον ανταγωνισμό από τις Apple και Samsung».

Ο Brent Rose του Gizmodo δήλωσε: «Εν συντομία, αυτά είναι τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Sony, με μεγάλη διαφορά και αποτελούν αξιόπιστους διεκδικητές για το βραβείο του «Best Smartphone». Φαίνεται πως η εταιρεία έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος και προσπάθησε περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα