Το Nokia Lumia 920 είναι η νέα ναυαρχίδα της Nokia

13:13 6/9/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Η Nokia περνάει στην αντεπίθεση με μια συσκευή κορυφαίων τεχνικών χαρακτηριστικών.

Η στιγμή που περίμεναν όλοι οι fans των Windows Phone και, κυρίως, της Nokia έφτασε. Αρκετούς μήνες μετά το λανσάρισμα των πρώτων Windows Phone

συσκευών, η εταιρεία είναι έτοιμη να βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή λανσάροντας συσκευές με high end χαρακτηριστικά, που –θεωρητικά– δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τον ανταγωνισμό. Απομένει να δούμε αν θα καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα…

Πριν περάσουμε όμως στο κορυφαίο Nokia Lumia 920, αξίζει σταθούμε για λίγο στην πορεία των Lumia μέχρι σήμερα. Η Nokia ανακοίνωσε ότι συνολικά έχει διαθέσει 7 εκατομμύρια συσκευές σε 54 χώρες, μέσω 130 παρόχων. Ωστόσο από αυτές τις συσκευές και παρά τις πολυάριθμες διαφημιστικές ενέργειες, στις H.Π.Α. διατέθηκαν μόλις 600 χιλιάδες συσκευές. Το θετικό είναι πως οι πωλήσεις των Lumia καταγράφουν ανοδική πορεία, μιας και τα 4 από τα 7 συνολικά εκατομμύρια διατέθηκαν στο δεύτερο τρίμηνα του 2012.

Το Nokia Lumia 920, λοιπόν, αποτελεί από εδώ και στο εξής τη ναυαρχίδα της εταιρείας και «τρέχει» φυσικά Windows Phone 8. Στην καρδιά του βρίσκεται ένας επεξεργαστής Snapdragon S4 1,5GHz, ικανός να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, σε συνδυασμό με 1GB RAM και 32GB εσωτερικής μνήμης που δεν επεκτείνεται με κάρτες microSD –ωστόσο θεωρούμε πως είναι αρκετός αποθηκευτικός χώρος για το μέσο χρήστη. Η οθόνη των 4,5 ιντσών (768x1280 pixels) είναι τεχνολογίας PureMotion HD+ και, σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για μια από τις πιο εντυπωσιακές LCD που έχουμε δει ποτέ. Μάλιστα οι χρήστες θα μπορούν να χειριστούν το Lumia 920 (και το 820) ακόμα και αν φοράνε γάντια, χάρη σε μια ειδική τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Synaptics. Όσο για τη μπαταρία του, έχει χωρητικότητα 2000mAh.

 

Στον τομέα της φωτογραφίας τώρα, η Nokia έχει εξοπλίσει το Lumia 920 με μια κάμερα 8,7MP τεχνολογίας PureView, που όμως διαφέρει πολύ από την κoρυφαία κάμερα 41MP του Nokia PureView 808. Το χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη κάμερα να ξεχωρίζει (και να «κερδίζει» σύμφωνα με την εταιρεία τον χαρακτηρισμό PureView) είναι ο «πλωτός φακός» της, που παρέχει ουσιαστικά στον χρήστη οπτική σταθεροποίηση της εικόνας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πιο ευκρινείς φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και κορυφαία εγγραφή βίντεο 1080p.

Το Nokia Lumia 920 θα κυκλοφορήσει σε κίτρινο, κόκκινο, λευκό και μαύρο χρώμα και το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει από επιλεγμένες αγορές, εντός του τελευταίου τριμήνου του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα