Η νέα οικογένεια RAZR της Motorola

12:23 6/9/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Τρία νέα Android smartphones παρουσίασε χθες η εταιρεία.

Χθες ήταν μια μεγάλη μέρα για τη Nokia και τη Motorola, αφού οι εταιρείες παρουσίασαν τα νέα

τους smartphones, μια εβδομάδα πριν την επίσημη παρουσίαση του πολυαναμενόμενου νέου iPhone της Apple. Η αλήθεια είναι ότι από τη Motorola περιμένουμε να δούμε και ένα smartphone με επεξεργαστή της Intel, ωστόσο η νέα οικογένεια των RAZR βασίζεται σε επεξεργαστές Snapdragon S4 της Qualcomm, που τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς λόγω των επιδόσεών τους. Ας δούμε όμως τις νέες συσκευές αναλυτικά.

 

MOTOROLA RAZR M

Ξεκινώντας απ’ το «μικρότερο» της παρέας, το RAZR Μ αποτελεί την πιο «προσιτή» πρόταση της Motorola, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υστερεί σε επιδόσεις. Διαθέτει, βλέπεις, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 στα 1,5GHz, 1GB RAM και η Super AMOLED Advanced οθόνη των 4,3 ιντσών έχει ανάλυση 960x540 pixels. Η κάμερα της πίσω πλευράς έχει ανάλυση 8MP και συνοδεύεται από μια δεύτερη VGA στην πρόσοψη, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος των 8GB επεκτείνεται με κάρτες microSD. Το πάχος του smartphone είναι μόλις 8,3 χιλιοστά και η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2.000mAh.

 

MOTOROLA RAZR HD

Το RAZR HD έρχεται και πάλι με το σώμα από Kevlar που αγάπησαν οι κάτοχοι του πρώτου RAZR, είναι ανθεκτικό στις πιτσιλιές (για να αποφύγεις ατυχήματα με τον καφέ σου) και διαθέτει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, αφού μαζί με το Maxx HD αποτελούν τα high-end smartphones της εταιρείας. Έτσι λοιπόν στο εσωτερικό του RAZR HD βρίσκεται ένας διπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon S4 1,5GHz με 1GB RAM, η Super AMOLED οθόνη του έχει διάμετρο 4,7 ίντσες και ανάλυση 720x1280 pixels, ενώ στην πίσω πλευρά βρίσκεται μια κάμερα 8MP με ικανότητα λήψης βίντεο 1080p. Επιπλέον, η κάμερα της πρόσοψης έχει ανάλυση 1,3MP, η εσωτερική μνήμη των 16GB επεκτείνεται με κάρτες microSD, ενώ το πάχος της συσκευής είναι μόλις 8,4 χιλιοστά –και όλα αυτά με μπαταρία χωρητικότητας 2.530mAh.

 

MOTOROLA RAZR MAXX HD

Διαθέτοντας πρακτικά ολόιδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το RAZR HD, η μοναδική ουσιαστική διαφορά του Maxx HD βρίσκεται στην χωρητικότητα της μπαταρίας του: με 3.300mAh, η Motorola υπόσχεται έως 21 ώρες ομιλίας, 27 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και 10 ώρες streaming βίντεο. Κοινώς, πρόκειται για ένα smartphone που θεωρητικά μπορεί να αντέξει έως και δύο ημέρες κανονικής χρήσης, χωρίς να χρειαστεί να το φορτίσεις. Λόγω της μεγαλύτερης μπαταρίας, βέβαια, το πάχος του είναι 9,3 χιλιοστά (και πάλι λεπτό το λες), ενώ διαθέτει διπλάσια εσωτερική μνήμη (32GB) από το «απλό» RAZR HD. Tα RAZR Maxx HD, RAZR M και RAZR HD, θα κυκλοφορήσουν με Andoid Ice Cream Sandwich στις H.Π.Α., ωστόσο η αναβάθμιση σε Jelly Bean θα έρθει πολύ σύντομα, μιας και πλέον η Motorola ανήκει στη Google. Στην Ευρώπη, είναι πολύ πιθανό να δούμε τις συσκευές κατευθείαν με Jelly Bean.

Keywords
Τυχαία Θέματα