Το Google Drive είναι γεγονός

5GB αποθηκευτικού χώρου για όλους και προσιτά συνδρομητικά πακέτα.

Τελικά το Google Drive ήρθε λίγο νωρίτερα από ότι αρχικά περιμέναμε και μετά από τις αμέτρητες διαρροές πληροφοριών των τελευταίων ημερών. Όπως ήταν λοιπόν αναμενόμενο, η νέα cloud υπηρεσία της Google προσφέρει σε όλους τους χρήστες 5GB αποθηκευτικού χώρου δωρεάν, ενώ αν χρειάζεσαι περισσότερο χώρο υπάρχουν και συνδρομητικά

πακέτα στα οποία θα αναφερθούμε παρακάτω.

Το Google Drive διαθέτει εφαρμογές για PC και Mac (για εύκολο ανέβασμα αρχείων όπως έχουμε συνηθίσει στην περίπτωση του Dropbox) και Android, με την εταιρεία να υπόσχεται πως σύντομα θα κυκλοφορήσουν και οι εφαρμογές για iPhone και iPad. Επιπλέον, θα μπορείς να μοιραστείς συγκεκριμένα αρχεία με συνεργάτες-συναδέλφους σου (κάτι που ισχύει φυσικά και στην περίπτωση του SkyDrive), ενώ στην περίπτωση που δουλεύετε ταυτόχρονα πάνω στο ίδιο κείμενο, παρουσίαση ή υπολογιστικό φύλλο, οι αλλαγές θα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο.

Παράλληλα, το Google Drive δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ανοίξουν περισσότερους από τριάντα τύπους αρχείων απευθείας στο περιβάλλον της υπηρεσίας –συμπεριλαμβανομένων αρχείων βίντεο HD, Adobe Illustrator και Photoshop– ακόμα κι αν δεν έχουν εγκαταστήσει την αντίστοιχη εφαρμογή στον υπολογιστή τους. Το Google Drive παρακολουθεί επίσης κάθε αλλαγή που πραγματοποιούν οι χρήστες, ούτως ώστε όταν πατάς το κουμπί αποθήκευσης να αποθηκεύεται μια νέα αναθεώρηση. Έτσι, θα μπορείς να ανατρέξεις αυτόματα σε προηγούμενα αποτελέσματα έως και τριάντα ημερών ή να επιλέξεις μια αναθεώρηση για μόνιμη αποθήκευση.

Όσο για τα συνδρομητικά πακέτα, η υπηρεσία της Google είναι τελικά λίγο πιο ακριβή για τον μέσο χρήστη σε σύγκριση το SkyDrive της Microsoft. Ακολουθεί παρακάτω ένας συγκριτικός πίνακας, με μετατροπή των τιμών της Google από δολάρια σε ευρώ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία. Να σημειώσουμε ότι προς το παρόν τα πακέτα του Google Drive είναι μηνιαία (η τιμή είναι πολλαπλασιασμένη x12).

 

Google Drive

SkyDrive

25GB – €22,63/έτος

+20GB – €8/έτος

100GB – €45,35/έτος

+50GB – €19/έτος

200GB – €90,79/έτος

+100GB – €37/έτος

 

Αν και οι τιμές είναι άκρως ανταγωνιστικές για business χρήση (ειδικά σε σύγκριση με το Dropbox), για προσωπική χρήση το SkyDrive της Microsoft είναι προς το παρόν η πιο προσιτή επιλογή. Δες παρακάτω το σχετικό promo βίντεο της Google και για περισσότερες πληροφορίες, κάνε κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα