Το Facebook εγκαινιάζει το Graph Search

Μια μηχανή αναζήτησης κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κάθε χρήστη.

Μια νέα μηχανή αναζήτησης με το όνομα «Graph Search» παρουσίασε το Facebook, ούτως ώστε οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αναζητήσεις που να ταιριάζουν στο προφίλ τους. Σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg, το Graph Search έχει φτιαχτεί για να μπορεί να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις,

όπως για παράδειγμα το «Ποιοι είναι οι φίλοι μου στην Χ πόλη;».

Στο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα μαζί με την ανακοίνωση της μηχανής αναζήτησης, ο επικεφαλής του project Lars Rasmussen φέρει επίσης ως παράδειγμα την αναζήτηση οδοντιάτρου σε κάποια περιοχή: το Graph Search θα εμφανίσει στην οθόνη σου τους οδοντιάτρους που έχουν επισκεφθεί οι φίλοι σου και ούτω καθεξής.

Τα αποτελέσματα, λοιπόν, βασίζονται στον τεράστιο όγκο δεδομένων που έχει συλλέξει το Facebook όλα αυτά τα χρόνια. Κι αν ανησυχείς για την ιδιωτικότητά σου, το Facebook διαβεβαιώνει πως το Graph Search τηρεί τα privacy settings του κάθε χρήστη, συνεπώς δεν πρόκειται να εμφανίσει κανένα αποτέλεσμα που ο χρήστης δεν επιθυμεί να εμφανιστεί.

Τέλος, το Facebook συνεργάστηκε με την Microsoft για την ενσωμάτωση του Bing στο Graph Search. Έτσι, όταν για μια αναζήτηση δεν υπάρχουν αποτελέσματα από το Facebook, στην οθόνη του χρήστη θα εμφανίζονται αποτελέσματα από το Bing. Η νέα μηχανή αναζήτησης βρίσκεται προς το παρόν σε beta στάδιο και θα γίνει διαθέσιμη στους χρήστες με αργούς ρυθμούς, ξεκινώντας από τους αγγλόφωνους χρήστες. Δες παρακάτω το σχετικό βίντεο και για περισσότερες πληροφορίες, μπες στο www.facebook.com/about/graphsearch.

Keywords
Τυχαία Θέματα