Τα πρώτα smartphones με Firefox OS

Geeksphone Keon και Peak για developers.

Τα πρώτα developer smartphones για το ολοκαίνουριο Firefox OS παρουσίασε η Mozilla, σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία Geeksphone. Μιας και απώτερος στόχος της Mozilla είναι να κατακτήσει μεγάλο μερίδιο αγοράς στις

αναπτυσσόμενες αγορές, τόσο το Keon όσο και το Peak δεν εντυπωσιάζουν με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά –τουλάχιστον για τα σημερινά δεδομένα. Στην πράξη, βέβαια, έχει αποδειχθεί ότι για την επιτυχία μιας πλατφόρμας μεγαλύτερο ρόλο παίζει το ίδιο το λειτουργικό σύστημα, παρά η ταχύτητα και οι πυρήνες του επεξεργαστή. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Το Geeksphone Keon είναι ένα πολύ «βασικό» μοντέλο, αφού διαθέτει μονοπύρηνο επεξεργαστή 1GHz Snapdragon S1 της Qualcomm και 512MB RAM. Το πορτοκαλί του χρώμα θυμίζει έντονα το λογότυπο του Firefox και η 3,5 ιντσών οθόνη του έχει ανάλυση μόλις 320x480 pixels (ή αλλιώς HVGA). Διαθέτει επίσης 4GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμου με microSD) και μια κάμερα 3MP στην πίσω πλευρά, χωρίς φλας. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 1.580mAh.

Όσο για το Geeksphone Peak, βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών –τοποθετείται ουσιαστικά κοντά στην mid-range κατηγορία. Η συσκευή βασίζεται σε έναν διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 στα 1.2GHz και διαθέτει IPS οθόνη 4,3 ιντσών με ανάλυση 540x960 pixels και κάμερα 8MP με LED φλας στην πίσω πλευρά. Στην πρόσοψη φιλοξενείται και μια δεύτερη 2MP για κλήσεις βίντεο, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 1.800mAh, ενώ τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια: 512MB RAM και 4GB αποθηκευτικού χώρου με υποδοχή για κάρτες microSD.

Οι πρώτες «developer preview» συσκευές της Geeksphone αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, θα λανσαριστούν σε τιμές που «δεν θα μπορούσαμε πότε να φανταστούμε». Για περισσότερες πληρφορίες, δες την επίσημη ιστοσελίδα της Geeksphone, κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα