Το devolo dLAN 500 AV Wireless+ φέρνει το WLAN σε κάθε χώρο του σπιτιού

Όλα σε ένα: WLAN, Powerline και LAN.

Δελτίο Τύπου

H devolo AG, πρωτοπόρος στην παροχή προϊόντων δικτύωσης τεχνολογίας dLAN, παρουσιάζει το dLAN® 500 AV Wireless+, που συνδυάζει σε έναν και μόνο προσαρμογέα, ασύρματο δίκτυο (WLAN), δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος (Powerline) και ενσύρματο δίκτυο (Gigabit Ethernet). Ο νέος premium adapter λειτουργεί ως κέντρο επικοινωνίας, αφού διασυνδέει εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, όλες τις συσκευές σε έναν χώρο που έχουν πρόσβαση στο Internet. Το dLAN® 500 AV Wireless+ διαθέτει εκτός από το ενσωματωμένο

Dualband WLAN-Accesspoint και ένα switch με τρεις θύρες Gigabit LAN, ώστε να μπορεί να καλύψει με ευκολία και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την ενδεχομένως ελλιπή κάλυψη ασύρματης σύνδεσης σε ένα σπίτι. Να σημειώσουμε ότι το ασύρματο δίκτυο θα είναι πλέον διαθέσιμο στο χρήστη όπου εκείνος το χρειάζεται. Επιπλέον διασυνδέονται μέχρι και τρεις καλωδιωμένες συσκευές, όπως για παράδειγμα μία smart TV, Blu-ray players, ηλεκτρονικοί υπολογιστές ή και κονσόλες παιχνιδιών, σε έναν και μόνο προσαρμογέα, μέσω μίας διαθέσιμης ηλεκτρικής πρίζας, διασφαλίζοντας έτσι μία σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση στο Internet.

Wi-Fi στα 2,4 και 5 GHz και 500-MBit-Chip για καλύτερη μετάδοση δεδομένων

Το πιστοποιημένο από τον οργανισμό Wi-Fi-Alliance, dLAN 500 AV Wireless+ διαθέτει δύο ενσωματωμένες κεραίες με τεχνολογία MiMo για συνδέσεις στα 2,4 και 5 GHz (κατ’ επιλογή του χρήστη). Έτσι υποστηρίζονται όλα τα διαδεδομένα πρότυπα WLAN 802.11 a/b/g/n, ενώ διασφαλίζεται μία σταθερή και υψηλής ταχύτητας σύνδεση με όλα τα σύγχρονα smartphones, tablets και notebooks.

Η ναυαρχίδα της σειράς προϊόντων dLAN-500 είναι εξοπλισμένη με ένα ισχυρό επεξεργαστή με ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 500 Mbit/s μέσα από την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση. Τα δέκα χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη των προϊόντων powerline, καθιστούν το νέο devolo dLAN 500 AV Wireless+ ιδιαίτερα ικανό στις υψηλές ταχύτητες μετάδοσης (όπως για παράδειγμα σε απαιτητικό περιεχόμενο βίντεο 3D/HD), ακόμη και για αποστάσεις μέχρι 300 μέτρα. Η ενσωματωμένη πρίζα του dLAN 500 AV Wireless + εκπληρώνει ταυτόχρονα δύο λειτουργίες: Από τη μία ο χρήστης αξιοποιεί όλες τις πρίζες και δεν χάνει καμία, ενώ με τα ενσωματωμένα φίλτρα δικτύου για μαζική μείωση των πιθανών παρεμβολών από άλλες ηλεκτρικές συσκευές, οδηγούν σε ένα ακόμη καλύτερο και πιο σταθερό εύρος ζώνης και ως εκ τούτου στην καλύτερη δυνατή μεταφορά δεδομένων.

Ασφαλή πρόσβαση στο οικιακό δίκτυο και εύκολη εγκατάσταση

Το dLAN 500 AV Wireless+ υποστηρίζει όλα τα σύγχρονα πρότυπα κρυπτογράφησης συμπεριλαμβανομένων των AESpro και WPA2, προστατεύοντας ιδανικά, τόσο το οικιακό δίκτυο, όσο και την ασύρματη σύνδεση από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Με το WPS (Wi-Fi Protected Setup), διασφαλίζεται μια ιδιαίτερα απλή και ασφαλή επικοινωνία μεταξύ του προσαρμογέα Wi-Fi και των φορητών συσκευών. Η σύνδεση της γραμμής τροφοδοσίας μπορεί να κρυπτογραφηθεί, εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού στον προσαρμογέα και χωρίς να απαιτείται περαιτέρω διαμόρφωση.

Με τη δωρεάν εφαρμογή dLAN Cockpit για iOS και Android, με PC ή φορητό υπολογιστή μπορεί κανείς να έχει άμεση πρόσβαση και παραμετροποίηση του δικτύου του, μέσα από την επιφάνεια ρυθμίσεων του προσαρμογέα, όπου ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει τη δική του ατομική πρόσβαση σε δεδομένα ή να καθορίσει τις ώρες κατά τις οποίες θα ενεργοποιείται ή θα απενεργοποιείται το WLAN. Εναλλακτικά, μπορεί να ενεργοποιείται ή να απενεργοποιείται η ασύρματη λειτουργία απ 'ευθείας πάνω στον προσαρμογέα.

Το dLAN 500 AV Wireless+ προσφέρει επιπλέον πολλές χρήσιμες λειτουργίες για το ασύρματο δίκτυο: Εκτός από τη δυνατότητα δημιουργίας χρονικά περιορισμένης πρόσβασης των επισκεπτών (time-limited guest account), μπορεί να δημιουργηθεί -για ορισμένους χρήστες- και καθορισμός της καθημερινής σύνδεσής τους με χρονικούς περιορισμούς (Guest mode). Εάν επιτευχθεί η καθορισμένη διάρκεια χρήσης, αυτόματα απενεργοποιείται η πρόσβαση του προσαρμογέα. Με αυτήν τη λειτουργία ο χρήστης αποκομίζει από το νέο dLAN 500 AV Wireless+, τη μέγιστη ασφάλεια και τη βέλτιστη τεχνική απόδοση.

«Οι φορητές συσκευές όπως τα smartphones, τα tablets, αλλά και τα notebooks, έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό στην καθημερινότητά μας και τα σπίτια μας και διασυνδέονται μέσω ενός ασύρματου δικτύου με άλλα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα», σημειώνει ο Heiko Harbers, διευθύνων σύμβουλος της devolo AG. «Με το dLAN-Powerline παρέχουμε μία κεντρική δικτυακή υποδομή στο κτίριο και ενσωματώνουμε τα ασύρματα προϊόντα ακριβώς εκεί όπου θα χρησιμοποιηθούν. Αυτό καθιστά το dLAN μοναδικό, γιατί έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, την καλύτερη ποιότητα μετάδοσης, είτε ενσύρματης είτε ασύρματης».

Το devolo dLAN 500 AV Wireless+ διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Ως μεμονωμένος adapter το Wireless+ κοστίζει 109,90 Euro (προτεινόμενη λιανική). Το Starter-Kit για την δημιουργία ενός οικιακού δικτύου dLAN που αποτελείται από ένα Wireless+ καθώς και έναν dLAN 500 AVplus-Adapter, κοστίζει 159,90 Euro (προτεινόμενη λιανική).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την devolo και τα προϊόντα της θα βρείτε στην σελίδα της εταιρείας στο www.devolo.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα